Venca Konopník ze Slunce, seno se změnil k nepoznání. Před herectvím utíkal, co dnes dělá?

Od premiéry komedie Slunce, seno, jahody režiséra Zdeňka Trošky letos v létě uplyne čtyřicet let. Zazářil v ní také neherec Broněk Černý, který ztvárnil postavu Venci Konopníka. Jak se za tu dobu změnil a co dnes dělá?

K roli Venci Konopníka v komedii Slunce, seno, jahody, která z něj udělala hvězdu, se Broněk Černý dostal náhodou. Původně si chtěl totiž zahrát pouze v komparzu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Režisér Zdeněk Troška o Heleně Růžičkové. Kdyby to dneska tady viděla, klepla by ji z toho pepka

"Dávali tam stovku za den, tak jsme si říkali, že bude alespoň na pivo. Jenže jsme popletli datum a na konkurz přišli zrovna v den, když tvůrci vybírali hlavní role," zavzpomínal pro CNN Prima NEWS.

Stal se z něj kamioňák

Režisérovi Zdeňkovi Troškovi padl do oka okamžitě. "Jakmile se dozvěděl, že je to konkurz pouze na hlavní role, otočil se a chtěl odejít. Tak jsem ho zastavil a vyzkoušel s ním jednu menší scénku. Na první dobrou to sehrál naprosto skvěle a přirozeně. Na tu roli Venci se prostě přesně hodil. Spolupráce s ním po celou dobu byla báječná," prozradil pro CNN Prima NEWS režisér Zdeněk Troška.

Po úspěchu filmu Slunce, seno, jahody si Broněk Černý zahrál také v jeho dalším pokračování, tedy ve Slunce, seno a pár facek a Slunce, seno, erotika. Po dotočení jezdil dva roky se zájezdovým pořadem po republice s Helenou Růžičkovou, Jiřím Růžičkou a Veronikou Kánskou. Před kamerou se objevil ještě v několika dalších filmech, jednalo se však o malé role. Herecká kariéra ho nikdy nelákala a začal pracovat jako řidič kamionu, kvůli čemuž přibral na váze. „Člověk celý dny sedí za volantem, nemá pohyb, a tak holt přibírá a kila jdou rychle nahoru,“ pokrčil rameny představitel Venci Konopníka.

S manželkou Romanou má Broněk Černý, který letos v březnu oslavil 63. narozeniny, dvě děti: syna Ondřeje a dceru Terezu. Žije spokojeným, klidným životem, jak ale přiznal, pokud by přišla další nabídka na filmování, nebránil by se.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Slunce, seno, jahody po 40 letech. Tisíce lidí oslavily v Hošticích narozeniny slavného filmu

Tagy: