Zemřela herečka Roxanne Rosedaleová: Zahrála si po boku Marilyn Monroeové

Fanoušky filmového světa zasáhla smutná zpráva o úmrtí herečky a modelky Roxanne Rosedaleové. Umělkyně, která si zahrála po boku ikonické Marilyn Monroeové ve snímku Slaměný vdovec, zesnula ve věku 95 let. Informaci přinesl server The Hollywood Reporter.

Roxanne Rosedaleová zemřela 2. května v zařízení s pečovatelskou péčí ve svém rodném Minneapolis v Minnesotě. Zprávu o jejím úmrtí potvrdila portálu The Hollywood Reporter pozůstalá dcera Ann Roddyová.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt operní divy Rybárské zasáhla Slovensko. Její hlas okouzlil celý svět

Televizní hvězda se narodila 20. března 1929. Studovala na střední škole Central High School a poté vystudovala módní návrhářství na Minneapolis School of Fine Arts.

V roce 1947 se umístila druhá v soutěži krásy Miss Minneapolis a následně se přestěhovala do New Yorku, kde se stala modelkou pod agenturou Harryho Conovera. Studovala tam u Lee Strasberga v The Actors Studio, mezi její spolužáky patřil například Ben Gazzara, známý například z filmů Anatomie vraždy či Osudová sázka.

Rosedaleová, která zemřela ve věku 95 let, se stala nesmírně populární poté, co se v roce 1950 stala součástí televizní show Beat the Clock vysílané na stanici CBS. Kráska uváděla soutěžící, kteří měli za úkol ve stanoveném čase provést složité a pobuřující kousky, přičemž je fotila a pózovala vedle cen pro vítěze. Poprvé se na televizních obrazovkách objevila v roce 1948 ve show Winner Take All.

Během svého účinkování v zábavní show se televizní hvězdě podařilo dostat na obálky několika časopisů, například Life.

V roce 1952 byla Rosedaleová obsazena do své první role. Zahrála si v dramatickém seriálu CBS Casey, Crime Photographer po boku herce Richarda Carlylea, připomněl web National World.

V roce 1955 si zahrála ve filmu Slaměný vdovec, v němž ztvárnila postavu Elaine. V jedné scéně její postava ležela na pláži s Richardem Shermanem, jehož hrál Tom Ewell. V populární romantické komedii byla do hlavní role obsazena ikonická herečka a zpěvačka Marilyn Monroeová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřel baletní mistr Vlastimil Harapes. Čestnému členovi Národního divadla bylo 77 let

Tagy:
smrt Marilyn Monroe modelka herečka Roxanne Rosedale Roxanne Rosedaleová Ben Gazzara