Hudební svět přišel o nadějnou zpěvačku, zemřela při nehodě. 18letá Sofia zazářila na soutěži

Tragická nehoda ve Spišském Podhradí

Na východě Slovenska zemřely dvě dívky po nárazu autobusu

Jednou ze tří obětí tragické nehody ve Spišském Podhradí na Slovensku, při které autobus srazil několik lidí, byla talentovaná osmnáctiletá zpěvačka Sofia. Incident si vyžádal také život sedmnáctileté Lucie, dcery primátora města Stará Ľubovňa. Zemřela rovněž sedmnáctiletá Katka. Informoval o tom web presov.zoznam.sk.

Nadějná zpěvačka Sofia byla studentkou Základní umělecké školy Jána Melkoviča ve městě Stará Ľubovňa. V březnu uspěla na mezinárodní soutěži Golden Voice Malta, kde získala diplomy v kategorii Populární zpěv a Národní hit. V soutěži zazpívala také se svojí sestrou Katarínou, jejich duet si vysloužil třetí místo v kategorii Píseň z filmu a zároveň třetí místo v kategorii Světový hit, připomíná web presov.zoznam.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická smrt tří dívek semkla Slováky. Nejste na to sami, vzkazují rodinám obětí a pomáhají

Sofia, která zemřela na místě nehody ve Spišském Podhradí, nesklízela úspěchy pouze jako zpěvačka. Osmnáctiletá dívka dosahovala také excelentních výsledků ve škole. V Prešově se před několika dny konalo krajské kolo Středoškolské odborné činnosti, kde dívka získala druhé postupové místo v oboru Historie, politologie, právní vědy.

Nevieme pochopiť dnešnú hroznú tragédiu, prežiť vlastné dieťa je najťažšia životná skúška, bolí to, veľmi. Ďakujeme za podporu 🖤🖤🖤

Posted by Ľuboš Tomko - POĎME ĎALEJ ĽUBOVŇA on Saturday, April 6, 2024

Svou školu reprezentovala i na dalších soutěžích, což vyzdvihl také Ľuboš Tomko, primátor města Stará Ľubovňa. Dívce 17. března předal ocenění za reprezentování města v oblasti kultury za rok 2023.

Při nehodě zemřela i její sestřenice, sedmnáctiletá Lucia, která je podle zjištění webu Topky.sk dcerou primátora Tomka.

Třetí obětí sobotního neštěstí se stala 17letá Katka. Nehoda se odehrála na východě Slovenska. Autobus ve Spišském Podhradí srazil několik mladých lidí, kteří mířili na náboženské setkání. Vozidlo se mělo rozjet kvůli nezatažené ruční brzdě.

Tagy:
nehoda smrt autobus oběti úmrtí Stará Ľubovňa Spišské Podhradí