Krev obětí tekla stropem. „Blonďatá bestie“ Jaroslava Fabiánová chladnokrevně vraždila muže

Soud s Jaroslavou Fabianovou

Blonďatá bestie, říkalo se Jaroslavě Fabiánové

Blonďatá bestie či hospodská harpyje. To jsou přezdívky, které dali Jaroslavě Fabiánové sami kriminalisté. Nenáviděla muže a na svědomí měla hned čtyři. Před dvaceti lety, 9. září, ji soud poslal na doživotí do vězení.

Na krátko ostříhaná starší žena. Takhle Jaroslavu Fabiánovou zaznamenaly kamery naposledy. Tedy vlastně jedna kamera. Ta v ženské věznici. V roce 2022 totiž žádala o obnovu svého procesu. Soud ji ale poslal zpátky za mříže, kde si odpykává svůj doživotní trest. Doba jejího bestiálního vraždění v té době připomínaly snad jen uhrančivé oči a blond vlasy.

ČTĚTE TAKÉ: Rány a vyhazování věcí z okna. V berlínském bytě našli mrtvé dítě, matku zatkli

Blonďatá bestie. To byla jedna z přezdívek, kterou jí dali sami kriminalisté, když po ní v pražských barech pátrali. Kriminální dráhu Fabiánová ale začala mnohem dříve. V roce 1981 v Děčíně, kdy jako mladistvá ubodala seniora, který jí měl platit za sex. Ze způsobu vraždy tehdy šestnáctileté dívky běhal mráz po zádech. Seniora ubila zednickým kladivem a přidala dvacet ran nožem a obličej znetvořila šídlem.

„Já ji tehdy prosila, aby nikam nechodila, a ona s tou partou šla a pak zabila toho pána,“ popisovala později její matka. Kriminalisté ji dopadli rychle. Se zametením stop v bytě si nedělala hlavu. Navíc měla v té době na svědomí už několik vykradených obchodů. Po odsezení trestu se ale neponaučila.

Holka rohypnolka

Z Fabiánové se stala holka rohypnolka, tedy uspávačka. Tak se v 90. letech říkalo prostitutkám, které svou oběť omámily a okradly. Fabiánová ale zašla dál. Byla lesbou a muže nenáviděla. První oběť, maďarského turistu se slabým srdcem, ještě zabila nešťastnou náhodou. U dalších dvou obětí se vrátila k brutálním způsobům.

Mrtvého seniora objevili sousedé, když krev oběti začala prosakovat stropem jejich bytu. Mladíkovi z Prahy zase zasadila 38 bodných ran nožem. Když ji detektivové v roce 2003 zadrželi, všechno popřela. 9. září roku 2004 soud vynesl verdikt – doživotí. Na svobodu se vražedkyně dostane nejdříve v roce 2036, kdy jí bude 71 let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: „Blonďatá bestie“ z Děčína bodala muže šídlem do obličeje. Dostala čtyři roky a vraždila zas

Tagy: