Skupina dětí v Británii měla brutálně ubít seniora na procházce. Nejmladším je teprve 12 let

Policie v anglickém hrabství Leicestershire zadržela pět mladistvých v souvislosti s nedělním útokem na osmdesátiletého seniora, který v parku venčil psa. Muž na následky útoku dvou chlapců a tří dívek od 12 do 14 let v nemocnici zemřel. Informují o tom britská média i policisté.

K hrůznému incidentu mělo dojít v neděli kolem 18:30 ve Franklinově parku ve městě Leicester, které leží východně od Birminghamu. Seniora, který zde venčil psa, měla napadnout skupinka teenagerů, která před příjezdem záchranářů z místa utekla.

ČTĚTE TAKÉ: Francouzský důchodce nechával znásilňovat svou ženu. Nabízel ji na internetu zdarma

Senior, který podle dcery utrpěl poranění krku a páteře, byl převezen do nemocnice, kde však nakonec zemřel. „Po smrti oběti se bohužel z případu ublížení na zdraví stalo vyšetřování vraždy,” uvedla v policejním prohlášení inspektorka a vedoucí vyšetřování Emma Mattsová.

Zdůraznila, že policisté pokračují v rychlé práci, aby zjistili podrobnosti útoku. „Provedli jsme také několik zatčení a stále zjišťujeme, co se stalo,“ dodala.

Strážci zákona také vyzývají všechny, kteří se v okolí parku mezi 18:00 a 18:45 pohybovali, aby se jim ohlásili a podali svědectví, cituje BBC. Celý park je jako místo činu v současnosti uzavřen.

Na základě vyšetřování bylo zadrženo pět dětí, jedna z dívek už v pondělí. Je jim od 12 do 14 let. Policie je v současné době vyslýchá.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Útok nožem na škole v Domažlicích. Zraněné děti byly propuštěny do domácí péče, napadla je spolužačka

Tagy:
Velká Británie vražda společnost Birmingham Domažlice BBC napadení trestná činnost Leicester Leicestershire trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva