CNN: Banka vykradená Bonnie a Clydem se mění v apartmány. Ve zdi zůstala i díra po kulce

Historická budova První národní banky v americkém Stuartu, kterou kdysi vykradli proslulí zločinci Bonnie a Clyde, se mění v luxusní apartmány. Informovala o tom americká stanice CNN.

Budova bývalé banky v americkém státě Iowa, kterou Bonnie a Clyde vykradli ve třicátých letech minulého století, se chystá psát novou kapitolu své existence. 140 let stará stavba, v níž do roku 1944 fungovala finanční instituce, mnohokrát změnila svůj účel, naposledy se v ní nacházel salón krásy. Pod svá křídla se nyní chátrající nemovitost rozhodli vzít manžele Stoneovi a dát jí nový život. Plánují z ní udělat Airbnb apartmány, které budou využívány jako krátkodobý pronájem pro turisty a návštěvníky města.

ČTĚTE TAKÉ: Nejstarší pes světa slaví narozeniny. Narodil se před vznikem Česka, i tak stále prohání kočky

„Jakmile byla budova k dispozici, hned jsme se pustili do úprav,“ popsal v reportáži pro CNN David Stone. „Vnímáme velký zájem lidí o to, aby si ji prohlédli,“ dodal. Dovnitř se na krátkou prohlídku dostal reportér CNN a nahlédl i do trezoru, kde byli uvěznění bankéři a zákazníci při přepadení dvojicí Bonnie a Clyde v roce 1934. „Na stropě je dokonce vidět poškození od výstřelu,“ ukazovala Stoneová.

Nejluxusnější apartmán se bude nacházet ve druhém patře a ponese název „Bonnie a Clyde's Hideaway“ (úkryt Bonnie a Clyda). Spolu s cukrárnou a vinárnou v prvním patře se má budova podle majitelů stát novou turistickou atrakcí, která přiláká do města turisty. „Těšíme se, že se podívají nejen na tuto stavbu, ale na celý Stuart a oblast bude prosperovat,“ uvedl Stone. Pokud vše půjde podle plánu, nové prostory se otevřou veřejnosti na jaře příštího roku.

První národní banku ve Stuartu loupež Bonnie Parkerové a Clyda Barrowa proslavila. Přepadení v Iowě bylo jejich posledním zločinem. Duo 37 dní po události dopadli a zabili policisté v Louisianě.

Tagy: