CNN: Kamery zachytily explozi na hranici USA a Kanady. Úřady už tuší, co nehodu způsobilo

Moment exploze na hranici USA a Kanady (22. 11.)

Kamery zachytily explozi na hranici USA a Kanady

Vyšetřovatelé nadále prověřují okolnosti podivné nehody, ke které došlo na hranici USA a Kanady. Americká CNN zveřejnila záběry z průmyslové kamery, které ukazují moment exploze automobilu. Úřady se nejdříve domnívaly, že se jednalo o teroristický útok. Nakonec to ale možná bylo celé trochu jinak.

Luxusní vůz nabírá rychlost kolem 160 kilometrů v hodině. Letí vzduchem a dopadne v oblasti kontrolního stanoviště na mostě Rainbow, který spojuje Kanadu a USA. Výbuch zabije lidi v autě a zraní jednoho příslušníka pohraniční stráže.

Americké i kanadské úřady jsou v šoku. První závěry newyorské guvernérky Kathy Hochulové naznačují, že šlo o teroristický útok. V průběhu hodin ale vyšetřovatelé sbírají důkazy, které tuto teorii vyvracejí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na mostě u Niagarských vodopádů explodovalo auto. Dva mrtví, o teror podle guvernérky nešlo

Web televize CNN zveřejnil ve čtvrtek záběry z průmyslové kamery, které zachycují přesný moment exploze na mostě. Objevily se také další záběry, které ukazují letící automobil těsně před výbuchem.

Vyšetřovatelé v současnosti pracují s verzí, že nešlo o úmyslný útok na hraniční stanoviště, ale o tragickou nehodu. „Domnívají se, že muž jel se svou ženou ve voze Bentley z roku 2022 vysokou rychlostí, když vozidlo narazilo do obrubníku a poté do svodidla, které ho poslalo do vzduchu do oblasti sekundární kontroly na mostě Rainbow Bridge,“ uvedly zdroje CNN.

„Podle vyšetřovatelů měl muž v plánu navštívit koncert skupiny Kiss v Kanadě, ale když byl zrušen, vydal se místo toho do kasina v USA. K nehodě došlo někdy poté, co dvojice opustila kasino,“ dodává americké médium.

Vyšetřování ale ještě není u konce. Situaci nadále sledují jak americký prezident Joe Biden, tak kanadský premiér Justin Trudeau. Podle šéfa kabinetu v Ottawě berou kanadští úředníci „záležitost mimořádně vážně“.

Tagy: