Co prezident nesmí? Na motorce se Pavel projede leda tajně, říká bývalý hradní protokolář

Nástupem generála Petra Pavla do prezidentského úřadu se pro něj změní mnohé. Existuje totiž hned několik věcí, které by hlava státu neměla dělat – například řídit auta či motorky. Bývalý šéf hradního protokolu Miroslav Sklenář však v pořadu K věci prozradil, že například prezident Václav Havel si alespoň částečně prosadil svou. Bude ho Petr Pavel, který se netají láskou k motorkám, v tomto ohledu následovat?

„Tím, že je prezident nejvíce chráněnou osobou, by neměl například řídit motorová vozidla. Viděl jsem hezké fotky Petra Pavla s motorkou. Řekl bych, že řízení motorky je ještě nebezpečnější než řízení auta. Velmi bych se divil, kdyby mu to povolili. Ale třeba se mu povede je přesvědčit a na motorce se tajně projede,“ řekl Miroslav Sklenář ve vysílání CNN Prima NEWS.

K TÉMATUProhru jsem čekal, teď zmizím. Pavel se ke mně na rozdíl od Fialy zachoval slušně, tvrdí Babiš.

Jak s těmito omezeními bojovaly předešlé hlavy státu? „Třeba Václav Klaus neřídil auto 20 let. U Václava Havla to ale bylo složitější, on byl velký milovník aut. Ochranná služba mu zakazovala řídit. On ji ale přesvědčil, že když jel třeba na Hrádeček, tak mu to povolili. Když ochrance například ujel díky přejezdu, měl z toho hroznou radost,“ prozradil muž, který vykonával funkci ředitele protokolu Kanceláře prezidenta republiky v Havlově, Klausově i Zemanově období.

Podívejte se na celý rozhovor s Miroslavem Sklenářem:

Tagy: