Připadal jsem si jak prašivý, bylo to z nuly na sto. Herci popisují nákazu koronavirem

Sandra Nováková a Jan Nedbal v seriálu Sestřičky Modrý kód.

Koronavirus zasáhl i do natáčení seriálu Sestřičky Modrý kód. Po pozitivně testovaných Daniele Šinkorové a Igoru Chmelovi má příznaky i Sandra Nováková. A tak se jen potvrzuje, že dnes už zřejmě neexistuje nikdo, kdo by neznal nakaženého COVID-19.

Sandra Nováková alias doktorka Saša Růžičková ze seriálu Sestřičky Modrý kód se nevyhnula nemoci, a tak místo natáčení zůstala s horečkami v posteli.

„Včera to přišlo, z nuly na sto. Předevčírem mi nebylo nic a včera jsem se probudila s horečkou 38,5 °C. Mám klasické příznaky, nejsem schopna vylézt z postele, bolí mě celé tělo, bolí mě hlava, jsem dušná, mám kašel. Dneska jsem se probudila bez teploty, ale tělo mě bolí pořád stejně. Jsem slabá a doufám, že to budu mít rychle za sebou,“ svěřila se Nováková v rozhovoru pro pořad SHOWTIME.

Zkušenost s nemocí COVID-19 má také herec Igor Chmela neboli seriálový anesteziolog Viktor Žák. U něj se následně nakazila i celá jeho rodina, a i když on sám měl jen lehké příznaky, prověřování jeho i okolí mu bylo nepříjemné.

„Měl jsem štěstí, protože jsem měl lehký průběh. Trvalo to zhruba dva dny, měl jsem horečky, ale žádné následky nepociťuji. V rodině jsme se promořili bezpříznakově, to je na tom pozitivní. Já jsem tím v rodině procházel jako první, samozřejmě jsem se izoloval, takže si člověk připadá jako prašivý. A pak dochází k takovému podivnému profízlovávání, musíte nahlásit, s kým jste se stýkal. Pro mě byla asi nejhorší ta psychická rovina,“ prozradil Chmela.

COVID-19 výrazně komplikuje i samotné natáčení seriálu přesto, že je štáb zdravý. Natáčení po celou dobu probíhá za nejvyšších bezpečnostních a hygienických pravidel a natáčecí plány se upravují s ohledem a respektem ke karanténním opatřením.

„Díky zavedeným hygienickým opatřením, zodpovědnosti a profesionalitě všech zúčastněných televize zatím nemusela kvůli karanténám na delší dobu přerušovat natáčení. Snaží se ale, aby měla ke všem současně natáčeným pořadům předtočené materiály, které by se v případě karantény nebo při dalších mimořádných opatřeních daly využít,“ řekla PR koordinátorka seriálu Sestřičky Kateřina Kotalová.

Tagy: