Csáková: Nenechám si v hlavě šťourat špejlí. Do mých dětí nikdo rvát vakcínu nebude

Zpěvačka Ilona Csáková má jasno. Na sociálních sítích prohlásila, že se nestane součástí plošného testování a netají se tím, že je odpůrcem vakcíny proti koronaviru. Ve svém příspěvku narážela i na Billa Gatese, který je v souvislosti s koronavirem spojovaný s různými konspiračními teoriemi.

Celosvětová pandemie rozdělila lidstvo na několik skupin. Jsou lidé, kteří se zákeřné nemoci opravdu obávají a na vakcínu čekají jako na smilovaní, a na druhé straně jsou lidé, kteří závažnost nemoci ignorují nebo ji dokonce popírají. Existují i lidé, kteří nemoc nepodceňují, odmítají se však podrobit opatřením proti šíření nemoci.

Podle statusu Ilony Csákové se dá usuzovat, že zpěvačka se řadí do této poslední skupiny. „Nenechám si v rámci plošného testování šťourat v hlavě špejlí, protože ti, co to nařizují, jedou podle scénáře Billa Gatese a WHO (Světové zdravotnické organizace) a zadruhé do mě ani do mých dětí nebude nikdo rvát žádnou vakcínu, která je ba naopak kontraproduktivní,“ napsala na Facebooku.

Fb se mě vždy ptá, když vám chci něco sdělit, co se mi honí hlavou? Tak já ti to tedy Facebooku povím. Nenechám si v...

Posted by Ilona Csáková on Sunday, October 11, 2020

Není známo, zda byl status zpěvačky myšlen jako reakce na konspirační teorie ve spojitosti s Billem Gatesem. Ten se proti těmto spekulacím musel již několikrát tvrdě ohradit. Zakladatel Microsoftu je totiž z mnoha faktorů spojován se samotným vznikem koronaviru.

Miliardář už v roce 2015 prorokoval smrtící pandemii, která zasáhne hyperglobalizovaný svět. Minulý rok proběhlo dokonce cvičení, které mělo simulovat vypuknutí celosvětové koronavirové pandemie, a v čele akce nazvané Událost 201 stál právě Bill Gates se svou nadací Billa a Melindy Gatesových.

Jeho nadace utrácí desítky milionů dolarů za výzkum vakcín a významně investuje i do vývoje vakcíny proti novému koronaviru. Všechny tyto okolnosti tak milovníci konspiračních teorií spojili a vytvořili spekulace, že prostřednictvím vakcíny chce Gates do lidských těl dostat elektronická zařízení. To ale zakladatel Microsoftu důrazně popírá a v několika odborných publikacích své záměry vysvětlil.

Koronavirus a známé osobnosti

Csáková je jednou z mnoha celebrit, které se negativně vyjadřují k pandemii na sociálních sítích. Mezi odpůrce koronavirových opatření patří například zpěvačka Bára Basiková, která minulý měsíc napsala na sociální sítě ostrý vzkaz se zvoláním: „Já chci COVID.“

Minulý týden se objevila zpráva, že přání Basikové bylo vyslyšeno a novým koronavirem opravdu onemocněla. Naštěstí patřila mezi skupinu lidí, která je bezpříznaková, a tak o nemoci ani netušila. Přišla na to náhodou při pravidelném testování, kterému se musí podrobit všichni účastníci televizní show, v níž účinkuje i ona.

S nemocí COVID-19 mají zkušenosti i jiné české osobnosti, jako je například Lucie Bílá, Simona Stašová, Libor Bouček nebo Štefan Margita s Hanou Zagorovou. Ta si část nemoci proležela v nemocnici. Někteří bohužel skončili i na JIP. Své o tom ví herec Petr Čtvrtníček nebo legendární fotbalista Antonín Panenka.

Tagy: