Čtveřice mladíků si krátila čas přepadáváním lidí. Dva chlapci před nimi utekli na hřbitov

Agresivní čtveřice z Hurbanova na Slovensku si krátila čas tím, že na ulici přepadávala lidi. Během jediné hodiny si mladíci ve věku 15 až 19 let vyhlédli čtyři náhodné kolemjdoucí. Chtěli peníze a vyhrožovali jim.

Řádění pachatelů v Hurbanově zachytily kamery. Na záznamu jsou identifikovatelní nejen oni, ale i jejich oběti. „Na záběrech bylo vidět, že si vytipovali lidi, kteří byli prakticky o samotě, nebo si je vyhlédli u vlakových spojů,“ popsal pro TV JOJ náčelník městské policie Jozef Provazník.

Během hodiny útočníci přepadli čtyři lidi. Čtveřice, která cestovala ve felicii, nejprve oslovila 33letého muže na chodníku. „Chtěli od něj 20 centů. Když jim peníze nechtěl dát, vystoupili z auta a jeden hodil po chodcovi klacek,“ upřesnila policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Muž se dal na útěk, ale agresivní skupina ho pronásledovala a házela po něm klacky, dokud nevytáhl z kapsy slzný sprej. Pak si vyhlédli další oběti – dva chlapce, kteří venčili psa. „Tentokrát chtěli zápalky, když vystoupili z auta, chtěli už mobil nebo peníze,“ pokračovala Čuháková. Chlapci se před agresory schovali na hřbitově.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry šílené jízdy opilé řidičky u Vrbového. Zdemolovala auto, v cele střízlivěla dvě noci

Čtveřice ale pokračovala a vyhlédla si tentokrát šestatřicetiletého muže, po kterém chtěli peníze. Když řekl, že jim je nedá, strhla se rvačka. Okradli ho o batoh a mobilní telefon. Policie nakonec podle mluvčí zjistila totožnost pachatelů a v krátkém čase obvinila čtyři muže ve věku od 15 do 19 let z trestného činu loupeže.

Útočníci byli pro policii známé firmy. Jeden z nich, teprve sedmnáctiletý chlapec, už čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví. „Už to dělám osm let a každý den se něco stane, každý den musím volat hlídku,“ popsal zaměstnanec Městského úřadu v Hurbanově Štefan Harcsa.

Městští strážníci v Hurbanově museli pátrat po obětech, protože některé neměly odvahu útok oznámit, prý jim bylo doporučeno, aby to nedělali. „Někdy se to bojí říct nebo se bojí toho, co bude následovat, i trestního stíhání. Řízení je bohužel zdlouhavé,“ uzavřel Provazník.

Tagy: