Záběry šílené jízdy opilé řidičky u Vrbového. Zdemolovala auto, v cele střízlivěla dvě noci

Na sociálních sítích už několik dní koluje video, které zachytilo nehodu dvou automobilů u města Vrbové na západě Slovenska. Srážku zavinila žena, které policie naměřila přes dvě a půl promile alkoholu v krvi.

Auto, které řídila opilá žena, ve vysoké rychlosti zezadu narazilo do dodávky na krajnici a skončilo v betonovém plotě. Šofér nabouraného vozu následně doběhl ženě na pomoc a snažil se odpojit baterii v havarovaném autě. Chování řidičky mu bylo od začátku podezřelé.

„Třiačtyřicetiletá žena se měla mezitím snažit zmizet z místa, muž ji ale zastavil. Vzápětí na místo dorazila i hlídka z Vrbového,“ popsala pro TV JOJ mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru v Trnavě Zlatica Antalová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slyšel jsem ránu a běžel tam. Bylo to jako z hororu, popsal děsivou nehodu na Liptově svědek

Brzy se ukázalo, proč chtěla dotyčná z místa prchnout. Při kontrole nadýchala přes dvě promile. Bylo přitom teprve půl šesté ráno a podle svých slov se měla vracet z práce. „Při opakované dechové zkoušce se hodnota vyšplhala dokonce na 2.63 promile,“ doplnila Antalová.

Policejní hlídka opilé ženě na místě zadržela řidičský průkaz a zadržela ji. V policejní cele pak střízlivěla dvě noci. Navíc ji obvinili z ohrožování pod vlivem návykové látky. „Soudce pro přípravné řízení vydal rozkaz, na základě kterého uznal obviněnou za vinou. Uložil ji trest odnětí svobody ve výši tří měsíců s podmínečným propuštěním a zkušební dobou ve výši dvou let. Také jí uložil zákaz činnosti řízení vozidel všeho druhu ve výši tří let,“ informovala mluvčí Krajského soudu v Trnavě Jana Kondákorová.

Trestní příkaz není pravomocný, protože státnímu žalobci se zdál příliš mírný. Podle informací Televize JOJ dostala žena okamžitou výpověď z práce.

Tagy: