Čtvrt století s hrdinou mileniálů. V CNN Prima Gaming se rozloučíme s tváří seriálu Pokémon

Kdo na přelomu tisíciletí nesledoval seriál Pokémon s japonskými příšerkami, jako kdyby nebyl. Nestárnoucí hlavní tvář animovaného japonského pořadu ale po 25 letech opustí televizní obrazovky. V nejnovějším díle CNN Prima Gaming se rozloučíme s hrdinou mileniálů a v dalších tématech si také představíme český dokument o populární hře League of Legends. V tipu na hru vás pozveme do druhoválečných bojišť Afriky a Itálie. Herní pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu cnn.iprima.cz.

Fenomén Pokémonů zasáhl před více než čtvrt stoletím celý svět a nevyhnul se ani České republice. Na různorodých japonských příšerkách vyrůstala jedna celá generace dětí, ať už skrze videohry, sběratelské kartičky, či animovaný televizní seriál. Celých 25 let byl hlavním hrdinou nestárnoucí teenager Ash Ketchum, jehož snem bylo stát se nejlepším trenérem a vyhrát světový pohár. To se mu nyní podařilo.

Scenáristé pořadu se proto rozhodli poslat dětský idol na zasloužený odpočinek. Jeho dlouhou cestu táhnoucí se více než dvěma dekádami připomenou moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Středoškolák ze Zlína předělává kultovní českou hru Vietcong. Nadchnul i původní tvůrce

V dalším tematickém okně představíme unikátní dokument League of Legends: Česká stopa mapující nejvýznamnější momenty i méně známé příběhy tuzemské komunity. Za pozornost především stojí zpověď mladého českého hráče, který se díky League of Legends dokázal srovnat s rakovinou (a nakonec nad ní i vyhrát). Za snímkem stál přímo americký tvůrce her Riot Games. Zeptali jsme se ikon české herní scény, jak se jim dokument líbil.

A herní doporučení? Po několika letech vývoje vyšla povedená strategie Company of Heroes 3. Hráči se v ní podívají do druhoválečných bojišť Afriky a Itálie, kde mohou velet britským americkým či německým jednotkám. Nechybí zde ani frakce „Pouštní lišky“ Erwina Rommela a jeho obrněných tankových divizí. Nadšenci do historie se mohou těšit na klíčové momenty africké i italské fronty, od boje o Tobrúk po obléhání italského kláštera Monte Cassino. Podrobnou recenzi přineseme v následujících týdnech.

Herní pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu cnnprima.cz, kde najdete také archiv odvysílaných epizod. Reprízy se vysílají každou sobotu ve 22:40.

Tagy:
válka Pokémon esport Japonsko Afrika CNN počítačové hry Itálie videohry seriál televize strategie gaming dokument Česko League of Legends Gaming Riot Games Druhá světová válka CNN Prima Gaming Erwin Rommel Národní fronta osvobození Jižního Vietnamu Company of Heroes Ash Ketchum