Procházel vlakem a náhodně střílel do spících cestujících. Chicagem otřásla čtyřnásobná vražda

Pachatel měl ve vlaku v Illinois náhodně střílel do spících lidí.

Čtyřnásobná vražda ve vlaku

Děsivá čtyřnásobná vražda otřásla americkým státem Illinois. Mladý muž podle tamních vyšetřovatelů náhodně střílel do spících lidí ve vlaku. K útoku došlo v pondělí okolo půl šesté ráno v oblasti Chicaga. Pachatel připravil o život tři muže a jednu ženu. Policistům se už podezřelého podařilo dopadnout, informovala agentura AP.

Prostřelená hlava, břicho nebo několik střelných ran po celém těle – takto dopadly oběti třicetiletého Rhanniho Davise z Chicaga. Podle policie do nočního vlaku nastoupil s úmyslem vraždit.

ČTĚTE TAKÉ: Vražda, kterou pozůstalí nechtěli nahlásit. Po řadě chyb trvají muži ze Slopného na své nevině

„Tři oběti zemřely přímo ve vlaku. Čtvrtá byla převezena do nemocnice,  kde byla později prohlášena za mrtvou,“ sdělil zástupce policejního náčelníka Christopher Chin.

Policie měla jasnou představu o tom, jak vrah vypadá, píše AP. Kamery ho zachytily, jak prochází mezi vagony a ve dvou z nich střílí po čtyřech samostatně sedících cestujících.

Muž se dal po vraždách na útěk, ale podařilo se ho rychle dopadnout. „Provedli jsme balistiku střelné zbraně, kterou jsme zabavili pachateli. Určitě je to zbraň, kterou oběti zastřelil,“ uvedl policista Daniel Pater.

Policie zatím o možném motivu mlčí. Podle zahraničních médií bylo obětem vraha mezi osmadvaceti až čtyřiašedesáti lety a převážně se jednalo o lidi bez domova.

Třicetiletý Davis byl obviněn z vraždy. „Veřejná doprava by měla být bezpečným prostorem pro každého. Musíme společně pracovat na tom, aby se každý obyvatel cítil bezpečně ve svém každodenním životě, ať už doma, v práci nebo při cestování,“ sdělila prokurátorka Kim Foxová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Jak zemřel psycholog Ptáček? Policisté nařídili pitvu a prozradili, s jakou pracují verzí

Tagy:
Krimi zprávy nemocnice policie vražda Chicago oběť AP USA Illinois trestná činnost Canadian Heritage Information Network trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva