Jak zemřel psycholog Ptáček? Policisté nařídili pitvu a prozradili, s jakou pracují verzí

Profesor psychologie Radek Ptáček v podcastu ON TOPIC

Okolnosti úmrtí psychologa Ptáčka

Kriminalisté v případu úmrtí uznávaného psychologa Radka Ptáčka předběžně vyloučili cizí zavinění a nařídili pitvu. Redakci CNN Prima NEWS to prozradila mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová a zároveň sdělila, že vyšetřovatelé pracují i s verzí možné sebevraždy. V neděli bylo po Ptáčkovi vyhlášeno pátrání, policie v úterý večer informovala, že byl nalezen mrtev.

Richterová potvrdila, že kriminalisté krátce po nálezu těla předběžně vyloučili cizí zavinění. „Rovněž nařídili pitvu,“ uvedla pro CNN Prima NEWS. O výsledcích by mělo být jasno v následujících dnech.

K TÉMATU: Psycholog Ptáček před smrtí sdílel znepokojující vzkaz. Veřejnosti předal své poslední rady

Mluvčí také dodala, že vyšetřovatelé nyní pracují na zjištění, co za smrtí renomovaného odborníka na lidskou mysl stálo. „Pracujeme i s verzí, že šlo o sebevraždu,“ sdělila. Současně zdůraznila, že je v této fázi případu nutné pracovat s více možnostmi.

Podle informací webu Blesk našla policie psychologa bez známek života v hotelu v pražské Vinohradské ulici. Výjezd koronera do těchto míst potvrdila webu mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Smrt zkušeného psychologa zasáhla širokou veřejnost. „Byl to odborník. Hovořilo z něj hluboké poznání, ne odříkávání učebnic. Uctivá poklona jeho památce,“ kondolovala jedna z uživatelek Facebooku. Další zavzpomínal na dobu společného studia na vysoké škole, kdy Ptáčka potkával: „Pamatuji si ho jako silného a skvělého člověka.“

Dětského psychologa nalezli policisté v úterý. Uznávaný 48letý odborník se podle policejní databáze pohřešoval už od neděle. Před svým zmizením odeslal své ženě několik zpráv, které měly vyznívat jako loučení.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Matka Červové zemřela po konfliktu s cyklistou. Na adresu obviněného se ostře vyjádřila

Tagy: