Zarostlého podivína pustili z ústavu. V Brně pak ugriloval muže a hodiny mučil jeho přítelkyni
cukr
Výpis příspěvků ke štítku „cukr“
Energy drinky jsou svinstvo, hájí zákaz Zajíčková. Poukazuje na obezitu i deprese u dětí
Energetické nápoje si dnes kupují i desetileté děti a potom jim hrozí poruchy spánku, varuje poslankyně ODS Renáta Zajíčková. Ta stojí za návrhem na omezení dostupnosti energy drinků dětem mladším 15 let. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS popsala vlastní zkušenosti s tím, co energetické nápoje s dětmi dělají.
Od perníčků až po rakouské išlské dortíčky. Vyzkoušejte vánoční cukroví s dlouhou tradicí
Vánoce jsou časem tradic a pečení, které provoní celý dům. Inspirujte se recepty na klasické vánoční laskominy, jejichž kořeny sahají do dávné historie a dnes jsou nezbytnou součástí svátečního období.
Drogy, cukr a digitální obsah. Musíme se naučit pohybovat ve světě s nimi?
Dnešní doba je o neustálém hledání hranic, říká mentální kouč Marian Jelínek. Digitální svět je toho jasným důkazem. Jak si ho dávkovat, abychom předešli závislostem nebo uchránili děti? Na tuhle otázku hledá odpověď poslední díl podcastu Do pohody.
Dětské vitamíny v bonbonech? Odborníci před nimi varují, jsou plné cukru a mohou škodit
Kupujete svým dětem vitamíny v podobě gumových bonbonů? Dětem většinou chutnají, protože jsou příjemně sladké a cukru v nich je mnohdy víc než samotných vitamínů. Odborníci radí dodávat dětem vitamíny hlavně prostřednictvím čerstvé stravy. Když už doplňky stravy, tak hlavně vitamín D.
Experti se přou o zákaz energetických nápojů pro děti: Flek je pro, Dyttert zpochybnil data
Vláda podpořila zákaz prodeje energetických nápojů dětem mladším 15 let. Na smyslu zákona se však ve vysílání CNN Prima NEWS pozvaní experti neshodli. Podle poslance Josefa Fleka (STAN) návrh podpořili odborníci, protože nápoje ohrožují správný vývoj dítěte. Prezident Svazu výrobců nealkoholických nápojů Michal Dyttert však uvedl, že žádná ze složek energetických nápojů není návyková a návrh zákona ignoruje fakta.
Nejsladší Vánoce: Cena cukru padá, je o 40 procent nižší než loni. Může za to dovoz z Ukrajiny
V posledních týdnech zdražuje celá řada potravin. Symbolem zvyšujících se cen se stalo máslo. Najdou se však i výjimky. Například cena cukru je o 40 procent nižší než loni. Může za to především zvýšený dovoz levného cukru z Ukrajiny do Evropské unie. Jeho nízkým cenám se následně musely přizpůsobit i české cukrovary.
Máslo stálo ve slevách téměř o polovinu více než před rokem, zdražilo i balení vajec
Za máslo si lidé v říjnových slevách meziročně připlatili 43 procent. Kilogram stál průměrně 207,60 koruny, což v přepočtu na běžnou kostku o 250 gramech činilo zhruba 52 korun. Vyplývá to z analýzy akčních letáků sedmi největších obchodních řetězců v ČR od společnosti Česká distribuční. Cena se podle ní výrazněji zvedla také za balení deseti vajec, a to ve srovnání s loňskem o 14 procent na v průměru 30,23 koruny.
Cukrovka je tichý zabiják 21. století. Jak se chránit, radí lékárník
Stres, špatná a nevyvážená strava a nedostatek pohybu – tak vypadá moderní životní styl, který se stal významným rizikovým faktorem nejen pro rozvoj diabetu. Cukrovka je na vzestupu, a to nejen v České republice, kde jí trpí už více než milion obyvatel. Každý rok přibývá přibližně deset tisíc nových případů a pokud bude tento trend pokračovat, do roku 2035 bude diabetikem každý desátý Čech. V pořadu Co na to vaše zdraví s profesorkou Monikou Arenbergerovou a odborníky z Centra prevence s poradenstvím BENU se mluvilo nejen o cukrovce, ale i o možnostech prevence. Jak se před cukrovkou chránit a na co si dát pozor?
Čokoládovna Janek: Vášeň pro čokoládu tady nezapřou. Denně jí tu vyrobí málem půl tuny
Hodinu co hodinu tahá z výklenku radniční věže v Uherském Brodu za provaz zvonku postava s umouněnou tváří. Pověst o Černém Jankovi je v regionu známá a odkazuje na záchranu města před uherskými Kuruci. Není ovšem Janek jako Janek. Stejné jméno nese i uherskobrodská čokoládovna, která si zakládá na poctivé domácí výrobě. Zveme vás teď na ochutnávku přímo do výrobny, kde čokoláda teče proudem.
Vadná diagnóza zpozdila léčbu „tichého zabijáka“. Dnes má Marek metastázy a varuje druhé
Během krátké doby zhubl dnes 49letý Marek z Ústí nad Labem o 10 kilogramů, navíc se mu výrazně zvedla hladina krevního cukru. Diagnóza? Neléčená cukrovka a rezistence na inzulin, vyslechl si loni od lékařů. Když po měsíci a půl náhle celý zežloutl, zamířil na pohotovost. Opět se řešil jen cukr, nakonec se však Markovi podařilo dostat na pracoviště gastroenterologie. Po dvou měsících si konečně vyslechl správnou diagnózu: rakovina slinivky břišní. Navzdory chemoterapii a odstranění nádoru se rakovina vrátila v podobě metastáz. Od svého lékaře ví, že délka dožití s takto agresivní formou nádoru není velká, proto apeluje na druhé, aby mysleli na prevenci.
Prosecco na piknik nebo k večeři? Zjistěte, jak se správně orientovat
Prosecco má spoustu podob, a to od rosé, přes frizzante až po nefiltrované. Jeho nezaměnitelná chuť vás dokáže doprovázet nejen při zvláštních příležitostech. Představíme vám proces výroby, ale dáme i tipy na ty nejlepší míchané drinky. Nejednoho příznivce bublinek zaujme určitě také jeho moderní historie, která sahá do 19. století.
Horší zmrzlina za vyšší cenu? Dvojí kvalita nezmizela. Mají nás za odpadiště, říká Prouza
Ačkoli experti a politici ujišťovali veřejnost, že boj s dvojí kvalitou se podařilo vyhrát, najdou se stále případy, kdy tomu tak není. Příkladem je oblíbená zmrzlina, jejíž italská verze je na rozdíl od té naší výrazně kvalitnější a dokonce i levnější. Podle Svazu obchodu a cestovního ruchu je to dáno tím, že někteří nadnárodní výrobci mají země bývalého východního bloku stále za odpadiště.