Vražda profesionální cyklistky. Žárlivé sokyni plastická operace nepomohla, dostala 90 let

Za vraždu profesionální cyklistky Anny Moriah Wilsonové byla v pátek v americkém Austinu odsouzena k 90 letům vězení cvičitelka jógy Kaitlin Armstrongová. Ta minulý rok zastřelila svou sokyni v lásce, následně uprchla do Kostariky a utratila přes 130 tisíc korun za plastiku nosu, aby se vyhnula spravedlnosti.

Pětatřicetiletá Kaitlin Armstrongová loni v květnu zastřelila o deset let mladší profesionální cyklistku Annu Moriah Wilsonovou. Motivem měl být milostný trojúhelník, ve kterém hrál roli cyklista Colin Strickland, partner Armstrongové. Ten během procesu uvedl, že na podzim roku 2021 prožil s Wilsonovou krátký milostný vztah, zatímco měli s Armstrongovou ve vztahu pauzu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Věda pomohla vyřešit 35 let starou vraždu malé holčičky. Obvinění čelí matka s přítelem

V době vraždy už byli Armstrongová a Strickland opět spolu. Armstrongová ale měla na Wilsonovou žárlit a varovala ji, aby se „držela dál“, informuje web Sky News. Její žárlivost nakonec dospěla až k vraždě, přičemž použila fitness aplikaci Strava, aby Wilsonovou vystopovala do jejího domu, kde ji chladnokrevně dvakrát střelila do hlavy a jednou do srdce.

Případ vzbudil pozornost poté, co Armstrongová po vraždě odcestovala do Kostariky a byla více než 40 dní nezvěstná, informuje CNN. V zahraničí utratila přes 6 000 dolarů (zhruba 134 tisíc korun) za plastickou operaci nosu a změnila si barvu vlasů i účes s cílem vyhnout se spravedlnosti. Nakonec byla po 43 dnech na útěku zatčena v hostelu na pláži.

„Když jsi střelila Moriah do srdce, zasáhla jsi do srdce i mě... všem lidem, kteří ji milovali, jsi probodla srdce,“ prohlásila směrem k vražedkyni matka zavražděné cyklistky Karen Wilsonová.

Za vraždu prvního stupně ji porota odsoudila k 90 letům vězení a nařídila jí zaplatit pokutu 10 000 dolarů (přes 220 tisíc korun). Prokurátor Guillermo Gonzalez požádal porotce, aby „začali vypočítávat trest minimálně od 40 let vězení a od toho se odvíjeli“.

Armstrongová ihned po vynesení rozsudku opustila soudní síň v Austinu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie v Nashvillu. 18letou studentku zabila zbloudilá kulka, střelec rád pálil po autech

Tagy:
láska vražda Austin cyklista Kostarika USA Anna Moriah Wilsonová Kaitlin Armstrongová Colin Strickland