Věda pomohla vyřešit 35 let starou vraždu malé holčičky. Obvinění čelí matka s přítelem

Kriminalisté v americké Georgii po 35 letech identifikovali oběť vraždy. (Ilustrační foto)

Policisté vyřešili 35 let starou vraždu

Celkem 35 let. Tak dlouho trvalo americkým detektivům identifikovat tříletou dívku, kterou někdo zavraždil a odhodil v lese. Pomohly až moderní technologie. Díky nim vyšetřovatelé obvinili dvojici vrahů. Pro sousedy, kteří pohřešování dívenky pamatovali, to bylo velké překvapení, uvedla ve svém vysílání televize CNN Prima NEWS.

Tělo pětileté dívenky objevili lidé pohozené v lese v americkém státě Georgia v roce 1988. Až nyní, po 35 letech dokázali vyšetřovatelé holčičku identifikovat jako Kenyattu Odomovou. Obvinění z vraždy si vyslechla její matka Evelyn a nevlastní otec Ulyster Sanders.

ČTĚTE TAKÉ: Ze smrti matky s roční Emmičkou mrazí. Policie zveřejnila detaily k vraždě ve Veľkém Lomu

Identifikace holčičky umožnila pokročilá technologie, kterou měli vyšetřovatelé nově k dispozici. Matka s přítelem čelí kromě obvinění z vraždy také obvinění z ublížení na zdraví s přitěžujícími okolnostmi, spiknutí a zatajení, napsal web The New York Times. S malou Kenyattou žili v Albany, kde také podle policie dítě zemřelo.

Smrt děvčátka měly způsobit silné opařeniny na nohou. Podle policejního vyšetřování ji matka s partnerem ponořili do horké vody. Pak tělo odhodili do kontejneru a zasypali cementem. Až později se k mrtvému dítěti vrátili a tělo nakonec ukryli v lese.

Přesný postup vyšetřovatelů ani to, jakou použili technologii k objasnění případu, detektivové neprozradili. Na odhalení vrahů měli zájem i sousedé v místě činu. Anonym z okolí dokonce vypsal odměnu ve výši pět tisíc dolarů za informace, které pomohou dívenku identifikovat. Není jasné, zda se o tuto odměnu nyní někdo přihlásí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tragédie opředená mlčením. Násilná smrt v Jablonci měla být následkem rodinného konfliktu, podezřelým je mladík, kterému ještě nebylo ani osmnáct let

Tagy: