Tramvaj v Brně srazila mladíka. Dlouhé minuty zůstal zaklíněný pod několikatunovou soupravou

Dramatická záchrana mladíka zpod tramvaje v Brně

Sražený chodec tramvají

Jihomoravští hasiči mají za sebou v Brně náročný zásah. Po střetu chodce s tramvají museli dlouhé minuty vyprošťovat mladíka uvězněného pod soupravou.

Nehoda se odehrála v moravské metropoli na Renneské třídě na tramvajové zastávce Vojtova v pondělí kolem patnácté hodiny. Přijíždějící souprava srazila nepozorného mladíka, který zůstal uvězněný pod několikatunovou soupravou.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická havárie letadla u českých hranic: Na místě zasahovali záchranáři, nepřežili dva lidé

O život zaklíněného muže bojovaly desítky hasičů. Na prvním místě při záchraně zraněného je vždy jejich dokonalá souhra a rychlost. „Bylo nutné soupravu přizvednout, to jsme také udělali pomocí hydraulických zvedáků, zraněného mladíka jsme vyprostili během 18 minut,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje Jaroslav Mikoška.

Mladík po střetu s tramvají utrpěl vážná poranění hlavně v oblasti dolních končetin. Podle záchranářů je ale mimo ohrožení života.

„Mladý muž zřejmě přehlédl přijíždějící tramvaj a došlo ke střetu. Policisté nyní objasňují okolnosti této dopravní nehody,“ sdělil pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí David Chaloupka.

Muž podle svědků dobíhal svůj spoj a nejspíš si vůbec nevšiml přijíždějící soupravy po druhé koleji. Navíc se nedá vyloučit, že měl v uších sluchátka, se kterými vstoupil přímo pod tramvaj.

Podobný případ se stal i v Praze, tehdy měl ale příběh tragický konec.

Tagy: