Další agrese v USA. Útočník chtěl vystřílet účastníky oslavy, zabila ho kolemjdoucí

Zbraň

Žena zabránila masakru v USA

V době, kdy se Spojené státy snaží vypořádat s následky masové střelby na škole v Texasu, pronikla do médií zpráva o dalším útoku, ke kterému došlo už ve středu večer v Západní Virginii. Tentokrát byl ale agresor včas zastaven. Útočník střílel na účastníky narozeninové oslavy. Útoku si všimla ozbrojená kolemjdoucí, která muže zabila.

Dennis Butler byl 37letý muž s košatou kriminální minulostí. A další velký zločin chtěl spáchat ve středu ve městě Charleston v americkém státě ​​Západní Virginie.

Podle svědků si zřejmě nejprve obhlédl ulici, v níž probíhala velká narozeninová oslava, které se zúčastnilo zhruba 40 lidí. Agresor projížděl autem, když ho místní upozornili, aby zpomalil, protože si v oblasti hrají děti. Butler poté budoucí místo činu opustil.

Večer se ale vrátil a ve voze měl poloautomatickou pušku typ AR-15. Když se s autem přiblížil k místu konání oslavy, začal na účastníky veselí střílet z okna vozu.

Shodou okolností po ulici zrovna šla žena, která měla s sebou legálně drženou zbraň. Když viděla, co se děje, rozhodla se zakročit. Na agresora několikrát vystřeli. Ten následkům zranění podlehl.

Díky ženě tak nikdo další nezemřel. Ona sama zůstala na místě činu až do příjezdu policistů, se kterými na vyšetřování spolupracovala. Podle BBC jí nehrozí žádný kriminální postih.

„Šlo o členku místní komunity, která legálně nosila zbraň. A místo toho, aby utekla před hrozbou, rozhodla se jí postavit, čímž zachránila řadu životů,“ sdělil pro média mluvčí policie Tony Hazelett.

K incidentu došlo jen den poté, co 18letý útočník zavraždil na základní škole v Texasu 19 dětí a dva učitele. Masová střelba v USA znovu vyvolala vášnivé debaty o právu nosit zbraň, které je už od roku 1791 v americké ústavě.

Tagy: