Další útok na homosexuály na Slovensku: Muž políbil přítele, zbitý skončil v nemocnici

Rvačka dětí

Střelba v LGBT baru v Bratislavě

Dva mladíci seděli na lavičce v slovenské Nitře. Po polibku se ale na jednoho z nich vrhli dva procházející muži a zkopali ho. Kvůli svým zraněním musel v Bratislavě podstoupit operaci. O případu informoval web tvnoviny.sk.

K incidentu došlo v pátek 21. října krátce před půlnocí. Dva mladíci seděli na lavičce v Nitře v oblasti Na vršku. Ve chvíli kdy se políbili, kolem nich procházeli dva muži, líčil web tvnoviny.sk. Podle napadeného jim mohlo být kolem padesáti let. Myslí si také, že byli opilí. Nejprve měli mít homofobní narážky, poté muže kopnout do obličeje. Ten skončil v bezvědomí. Když agresoři zjistili, že krvácí, údajně z místa utekli.

Letos devatenáctiletý hoch byl převezen do místní nemocnice, odkud byl se zlomeninami v obličeji a zraněnou čelistí poslán na operaci do Bratislavy. „Můžeme potvrdit, že jsme tento týden v úterý přijali pacienta převezeného z Nitry, který měl zranění v oblasti čelisti. Stav pacienta si vyžádal operaci,“ uvedla mluvčí Univerzitní nemocnice Bratislava Eva Kliská s tím, že pacient je stabilizovaný a v nejbližších dnech bude propuštěný do domácího léčení.

Útoky jsou častější

Útok nyní vyšetřuje policie. „Policejní sbor zachovává nulovou toleranci k jakékoliv formě násilí, šikany a nenávisti. Případem se intenzivně zabýváme,“ uvedla na Facebooku. Napadený mladík doufá, že se útočníky podaří dopadnout. O své orientaci hoch neřekl ani svým rodičům, ti se to dozvěděli až na policii.

K tomuto útoku na komunitu LGBT došlo na Slovensku jen krátce poté, co zemí otřásl případ střelby v Bratislavě. V klubu Tepláreň, kde se lidé z této komunity často potkávají, zastřelil muž dva mladíky a jednu dívku zranil. Případ policie vyšetřuje jako teroristický čin.

Tagy: