Další masivní požár skladu v Rusku. Ohnivé peklo v Petrohradě likviduje přes 120 hasičů

V Rusku vypukl další podivný požár, u jehož vzniku jsou okolnosti nejasné. Místní média uvádějí, že tentokrát hoří sklad logistické firmy v Petrohradě. Na sociálních sítích přibývají videa, na nichž lze vidět skutečně masivní plameny. Ve skladu měly vzplanout barvy a laky či paliva. Plocha požáru přesáhla 12 tisíc metrů čtverečních, uvedlo tamní ministerstvo pro mimořádné situace. Budova se postupně hroutí.

K incidentu došlo v městské části Kolpinsky. Hoří budova skladového komplexu Metallostroy. K incidentu vyrazili záchranáři. Na místě jich jsou desítky. Údaje o případných počtech raněných či mrtvých zatím nejsou k dispozici.

Oheň, jehož plocha se zvětšila na 12 tisíc metrů čtverečních, likviduje 123 hasičů, uvedl deník Kommersant s odvoláním na ruské ministerstvo pro mimořádné situace. Samotné skladiště zabírá plochu 24 tisíc metrů čtverečních.

Práce záchranářů zkomplikovalo několik faktorů. Kvůli tomu, že se v budově nachází laky, barvy a paliva, byl oheň přiživován zevnitř. Ačkoliv se jim po čase podařilo lokalizovat ohnisko požáru, oheň opět vzplanul. Nejbližší zdroj vody se navíc nachází zhruba kilometr od místa požáru.

Do akce následně hasiči zapojili i požární vlak. V průběhu hašení se navíc zřítila střecha a některé části zdiva. Jak uvádí televize REN-TV, záchranářům již nejde o záchranu budovy, nýbrž o to, aby se požár dál nešířil.

Tagy: