Další okolnosti tragické smrti Karla Heřmánka: Na střelnici vyrazil se zážitkovou agenturou

Smrt herce Karla Heřmánka šokovala celý národ.

Zemřel herec Karel Heřmánek

Ačkoliv byl Karel Heřmánek, jak sám říkal, pacifista, v sobotu si vyrazil zastřílet na střelnici u Višňové na Příbramsku. Měl tam absolvovat zážitkovou lekci s instruktorem. Nicméně dopadlo to úplně jinak. Slavný herec během kurzu obrátil zbraň proti sobě a vzal si život. Informoval o tom server Extra.cz.

„Pan Heřmánek si byl na naší střelnici zastřílet pod vedením instruktora zážitkové agentury. I přes bleskurychlou reakci instruktora bohužel nešlo zabránit sebevraždě,“ popsala webu Extra.cz vedoucí střelnice Bohdana Lukešová.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední foto zesnulého herce Karla Heřmánka. Užíval si s Bartoškou a Trojanem

Dodala také, že nic nenasvědčovalo tomu, k čemu se herec chystá. „Usmíval se, bavil se, ptal se. Všechno působilo v pořádku. Kdybychom u něj zaznamenali jakoukoli známku nervozity, stresu nebo něčeho podobně neobvyklého, tak bychom se mu snažili ve střelbě zamezit,“ uvedla Lukešová.

Jeho čin šokoval i svědky na místě. „Zničehonic obrátil zbraň proti sobě a zastřelil se. Bylo to naprosto šokující,“ popisovali.

Jsem pacifista

Na střelnici Heřmánek vyrazil i přesto, že se v minulosti nechal slyšet, že zbraně nemá rád. „Jsem pacifista i v reálném životě. Nemám rád střelné zbraně,“ uvedl před lety v rozhovoru pro časopis Sedmička.

Karel Heřmánek zemřel v sobotu. Jeho nečekaný skon zasáhl celé Česko i řadu osobností. „Je mi to hodně líto. Karel byl vynikající a charismatický herec. Bohužel jsme spolu hráli jen ve Fešáku Hubertovi v 84. roce,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS herec Pavel Nový.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejslavnější filmy Karla Heřmánka. Během natáčení Fešáka Huberta ho zbili. Útočník zmizel

Tagy: