Rvačka uprostřed křižovatky, mlácení do okénka. Řidičům hrozí až roční zákaz řízení

Řidiči se poprali uprostřed křižovatky v Brně.

Řidič blokoval druhý vůz

Řidiče, který si na okraji Brna nejprve vynucoval předjetí a následně zablokoval druhý vůz, jehož šoférovi bušil do okénka, teď jihomoravští policisté posílají k soudu. Vše jako důkaz natočila posádka jiného vozidla. Dalšímu muži za volantem pak hrozí až roční zákaz řízení za rvačku uprostřed křižovatky v centru Brna.

Palubní kamera auta natočila nepochopitelné jednání jednoho z řidičů. Na videu je vidět, že se nejprve snažil předjet pomalejší bílý vůz zprava, odstavným pruhem, o chvíli později to zkusil znovu, až napotřetí byl úspěšný. Vozidlo nakonec předjel odbočovacím pruhem. Hned potom dupl na brzdu a s řidičem se chtěl dostat do potyčky. Ten se ale do incidentu nezapojil a agresivnímu šoférovi ujel.

„Je dobré, že se řidič bílého auta nijak nenechal vyprovokovat nebo se nezapojil do agresivity. Snažil se ze situace odjet, což je asi to nejjednodušší a nejlepší, co mohl udělat,“ zhodnotil video dopravní expert a koordinátor BESIP Pavel Čížek.

Videozáznam poslal do redakce Krimi zpráv jeden z diváků. Pro policisty jde o stěžejní důkaz, který si od televize převzali, aby po agresorovi mohli začít intenzivně pátrat. A byli úspěšní, šoféra už našli, vyslechli a obvinili.

„Vyšetřování jsme zakončili návrhem na potrestání a předali jsme ho státnímu zástupci. Řidiče viníme z výtržnictví,“ sdělil televizi CNN Prima NEWS mluvčí PČR Jihomoravského kraje Bohumil Malášek.

Rvačka uprostřed křižovatky

Stejný výsledek má také vyšetřování incidentu z centra Brna. Tam si pro změnu dva šoféři vyřizovali účty přímo na jedné z rušných křižovatek. Člověk za volantem osobního auta podle policistů nejspíš nepřekousl fakt, že ho řidič dodávky nepustil do jízdního pruhu a ještě na něj zatroubil. O kousek dál ho proto předjel, zastavil a za chvíli se oba muži začali prát.

„Policejní vyšetřovatel předal řidiči modrého Fordu obvinění z přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví,“ uvedl k incidentu mluvčí PČR Jihomoravského kraje David Chaloupka.

Oběma řidičům teď podle informací televize CNN Prima NEWS hrozí zhruba roční zákaz řízení a pokuta v řádech desítek tisíc korun.

Tagy: