Nevítaní hosté. Harry s Meghan nemohou na státní recepci, měli se to dozvědět z médií

Princ Harry s manželkou Meghan

Jak vypadají vztahy v královské rodině po smrti Alžběty II.?

Vztahy v britské královské rodině se nezlepšily ani po smrti královny Alžběty II. Rozepře mezi princem Harrym a příbuzenstvem jsou pravděpodobně stále na pořadu dne. Dokazuje to i fakt, o němž informují britská média – princ Harry s manželkou Meghan se nesmí zúčastnit slavnostní státní recepce v Buckinghamském paláci, již pořádá král Karel III. Pozvánku prý nejprve obdrželi, rozhodnutí však později bylo změněno.

Jak vypadají aktuální vztahy v královské rodině lze jen těžko odhadnout. Mnohé události však naznačují, že se po smrti královny Alžběty II. příliš nezměnilo. „V neděli dopoledne vyšlo najevo, že princ Harry s manželkou Meghan nebyli pozváni na večerní státní recepci, kterou pořádá král Karel III. v Buckinghamském paláci pro státníky, kteří se zúčastní pohřbu,“ uvedl reportér CNN Prima NEWS Patrik Kaizr z Londýna.

Informaci se měli vévoda a vévodkyně ze Sussexu dozvědět z tisku. Web standard.co doplňuje, že pozvánky pár obdržel v průběhu týdne, zasáhli však představitelé paláce. Ti údajně trvali na tom, že je recepce určena výhradně pro pracující členy královské rodiny. Na akci do paláce obdrželo pozvání mimo jiné více než 500 hlav států a zástupců zemí z takřka celého světa.

Hosty s králem přivítají například princ William s manželkou Catherine, princeznou z Walesu. „Média si všímají také sobotní vigilie princů, kdy u rakve zesnulé panovnice stála její vnoučata. Upozornili na to, že šest vnoučat šlo společně. Pouze princ Harry s Williamem šli za sebou. I to podle britského bulváru dokazuje, že vztahy v rodině zatím nenapravila ani smrt milované babičky a matky,“ dodal Kaizr.

Tagy: