Další ruský útok na civilisty: Po zásahu porodnice zemřelo sedm lidí, Zelenskyj hrozí odplatou

Následky ruského útoku na dětskou nemocnici v Kyjevě. (8. 7. 2024)

Rusové zasáhli dětskou nemocnici

Několik hodin po masivních úderech, které mimo jiné zasáhly i dětskou nemocnici v Kyjevě a vyžádaly si nejméně 36 mrtvých, zahájila ruská armáda další útok. V pondělí odpoledne zasáhla kyjevskou porodnici Isida. Nejméně sedm lidí zahynulo v jejích troskách, tři lidé utrpěli zranění, uvádí ukrajinský úřad pro mimořádné události na Telegramu.

Zprávu úřad zveřejnil krátce po poledni s tím, že při útocích zemřeli čtyři lidé. Ukrajinská prokuratura však kolem třetí hodiny odpoledne na svém Telegramu upřesnila, že si útok vyžádal sedm obětí a tři zraněné. Zda se jedná o pacienty či zaměstnance nemocnice, úřad neuvedl.

ČTĚTE TAKÉ: Mohutný ruský útok na ukrajinská města. Mrtvých jsou desítky, zasažena byla i nemocnice

Zasažená soukromá porodnická klinika se nachází v kyjevské čtvrti Dněprovskij, píše The Kyiv Independent.

Rozsáhlé ruské vzdušné útoky z pondělního rána si v Kyjevě a Dněpropetrovské oblasti vyžádaly dohromady 36 mrtvých a na 150 zraněných. O zvýšení bilance odpoledne informovalo ukrajinské ministerstvo vnitra a později také jednotlivé oblastní úřady.

Za útok slíbil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odplatu. Chce také schůzi Rady bezpečnosti OSN, uvedla agentura Reuters. Rusko uvedlo, že útočilo na zařízení vojenského průmyslu a letecké základny, nikoliv na civilní cíle.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Záběry masivní exploze. Ruský sklad vyletěl do vzduchu i s okupanty, pochlubil se Kyjev

Tagy:
válka nemocnice Rusko Kyjev Telegram Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj Rada bezpečnosti OSN The Kyiv Independent