Záběry masivní exploze. Ruský sklad vyletěl do vzduchu i s okupanty, pochlubil se Kyjev

Ukrajinci zničili ruský sklad i s okupanty.

Ukrajinci zničili ruský sklad i s okupanty

Ukrajinské 47. mechanizované brigádě se povedlo zničit ruský muniční sklad ležící mezi doněckými městy Pokrovsk a Avdijivka. Po dronovém zásahu došlo ke vzplanutí munice, což způsobilo masivní explozi. Je velmi pravděpodobné, že přítomní okupanti výbuch nepřežili. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Podívejte se na parádní video. Nepřátelský sklad vyletěl do vzduchu společně s okupanty. Členové naší brigády totiž objevili Rusy, kteří s velkým nasazením skládali bedny u domu. Informaci jsme obratem předali našim spolubojovníkům, kteří na místo poslali dron. Jeden zásah a cíl byl zničen. Skvělá spolupráce,“ pochvalovala si ukrajinská 47. brigáda.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry smrtelné kombinace HIMARS a létajícího Žraloka. Ukrajinci zničili ruský super-radar

Na záběrech, které pořídil ukrajinský průzkumný bezpilotní letoun, jsou vidět ruští okupanti. Ti přesouvali vojenský materiál do poničeného baráku. Po dronovém zásahu vzplála munice, což způsobilo masivní explozi.

Analytická stránka Cloooud doplnila, že k úderu došlo západně od doněcké Avdijivky. Právě v této oblasti – východně od města Pokrovsk – operuje ukrajinská 47. brigáda dlouhodobě.

Krvavá bitva o Avdijivku trvala dva roky. Rusové toto strategické město v Doněcké oblasti obsadili v polovině letošního února, za což zaplatili značnými ztrátami. Tento tlak se ale Kremlu nakonec očividně vyplatil. Ukrajinské stažení z Avdijivky bylo i podle západních analytiků velmi hektické.

MOŽNÁ JSTE PŘEHLÉDLI: Série explozí a rozbitý ruský konvoj. Podívejte se na záběry drtivého ukrajinského úderu

Tagy:
válka vojáci dron Ukrajina výbuch exploze skladatel Rusko Donbas Doněcká oblast Avdijivka Pokrovsk Ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda