Další sexuální predátor z řad pedagogů. Bývalý učitel z Krupky měl zneužít čtyři studentky

Bývalého učitele z Krupky na Teplicku obžaloval státní zástupce z pohlavního zneužívání nezletilých studentek. Muž je stíhaný na svobodě. Podobné případy zneužívání na školách přitom u nás bohužel nejsou ojedinělé.

Zaměstnanec Biskupského gymnázia a základní školy v Krupce byl prý oblíbeným kantorem. Kvůli údajnému zneužívání nezletilých studentek teď ale míří před soud. „Obžaloba byla podána pro zločin pohlavního zneužívání a přečin sexuálního nátlaku. Měl se ho dopustit postupně během několika let celkem vůči čtyřem poškozeným,“ uvedl pro CNN Prima NEWS státní zástupce Ondřej Langr.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Strach, nepochopení i zklamání ze systému. Proč se oběti znásilnění bojí chodit na policii?

V minulosti působil také v regionálním výboru TOP 09. Členem už není, stejně tak už neučí ani ve škole. V případě prokázání viny u soudu hrozí bývalému učiteli až 10letý trest vězení.

V Sokolově zažíval několik let sexuální zneužívání svým třídním učitelem ze základní školy Tomáš Paprštejn. Na začátku přitom prý bylo přátelství mezi žákem a pedagogem. „Přerostlo v sexuální kontakt, kdy docházelo k masturbaci, k orálnímu styku i k vyvrcholení, a takhle mě vlastně dlouhodobě zneužíval,“ popsal.

Učitel ho podle verdiktu soudu zneužíval v tělocvičně, na výletech ve dvou, v bazénu školy nebo v turistické klubovně. „Ze začátku jsem prožíval hezké pocity, které jsem nikdy předtím neprožil. Učitel mě v rámci manipulace přesvědčil o tom, že je to zcela normální, že to dělá úplně každý,“ doplnil Tomáš.

Soud pedagoga potrestal tříletou podmínkou a ambulantní sexuologickou léčbou. Dnes už znovu učí. Sám Tomáš absolvoval terapie, založil spolek pro pomoc obětem sexuálního násilí, beseduje ve školách a celý svůj příběh popisuje ve své nové knize. „Pokud se vám něco takového stalo, nebo něco takového pozorujete ve svém okolí, je důležité se komukoli svěřit, na kohokoli se obrátit. Najděte v sobě sílu, odvahu. Nejste na to sami,“ apeluje Tomáš.

Tagy: