Další sexuální skandál v královské rodině. Ze zneužívání chlapce je obviněn králův prastrýc

Lord Louis Mountbatten, strýc prince Philipa a prastrýc současného krále Karla III., údajně v 70. letech zneužil 11letého chlapce. K incidentu mělo dojít v nechvalně proslulém dětském domově Kincora v Belfastu v Severním Irsku. O případu informoval web The Mirror.

Arthur Smyth se vzdal své anonymity, aby mohl vnést obvinění proti prastrýci Karla III. Tvrdí, že ho králův příbuzný v 70. letech dvakrát sexuálně zneužil. Jeho právník Kevin Winters uvedl, že žaloba je vedena proti několika státním orgánům. „Je to způsobeno hněvem na systémové státní zakrývání zneužívání v těchto institucích,“ řekl právník webu The Mirror.

K sexuálnímu zneužití mělo dojít v dětském domově Kincory v Belfastu, který byl otevřen v roce 1958 a fungoval do října 1980, kdy byl po sexuálních skandálech uzavřen. V domově mělo být týráno 39 chlapců a v roce 1981 byli za zneužití 11 hochů uvězněni tři muži.

Lord Mountbatten zemřel spolu s dalšími třemi lidmi v roce 1979 poté, co teroristická organizace IRA odpálila bombu na jeho lodi. Není přitom jediným členem královské rodiny, který byl obviněn z podobného skutku. Loni čelil žalobě za sexuální obtěžování také bratr Karla III. princ Andrew. Letos se s žalobkyní shodl na nezveřejněné dohodě, aniž by se přiznal.

Tagy: