Další smrt Putinova člověka. Ukrajinští partyzáni vyhodili do vzduchu starostu „Dědu Mráze“

Ruskem dosazený šéf ukrajinského města Mychajlivka Ivan Suško zemřel po výbuchu svého auta

Ruskem dosazený šéf ukrajinského města Mychajlivka, které se nachází v okupované části Záporožské oblasti, byl zabit při výbuchu nálože pod autem. S odvoláním na představitele Ruskem podporované regionální správy o tom dnes informovala agentura Reuters.

Člen proruské administrativy ukrajinské Záporožské oblasti Vladimir Rogov napsal na sociální síti Telegram, že starosta Mychajlivky Ivan Suško utrpěl těžké zranění poté, co pod jeho vozem vybuchla bomba. Krátce nato v nemocnici zemřel. Rogov podle serveru Ukrajinska pravda z jeho smrti obvinil ukrajinské „sabotéry“ a vyzval k jejich dopadení.

Rogov si rovněž postěžoval, že Ukrajinci cílí na ruskem dosazené úředníky, kteří se „snaží zlepšit životy obyčejných lidí“. Kyjev útok oficiálně nekomentoval.

Ukrajinská tisková agentura Unian píše, že Suška „zlikvidovali“ záporožští partyzáni. „Popřáli okupované Mychaljivce ke Dni nezávislosti a vyhodili do povětří auto s Ivanem Šuškem,“ informuje agentura s tím, že se dotyčný před svým dosazením do funkce živil jako moderátor banketů a na částečný úvazek pracoval i jako Děda Mráz.

Jedná se o poslední ze série atentátů v okupovaných částech Ukrajiny, které jsou namířené proti úředníkům dosazeným Ruskem, poznamenal Reuters. V sousední Chersonské oblasti byl 6. srpna ve svém domě zastřelen zástupce starosty města Nova Kachovka.

Tagy:
atentát smrt auto výbuch starosta partyzáni Záporožská oblast Ivan Šuško Mychajlivka