Kvůli skandálu je v nemilosti, Harrymu a Meghan je vděčná. Rebelující vévodkyně vydala knihu

Bývalá manželka prince Andrewa vydala novou knihu. Dílo Sarah Fergusonové je na pultech k dostání pod názvem A most intriguing lady neboli Nejzajímavější dáma. Sice nejde o tak třaskavý titul, jako je kniha Spare prince Harryho, ale i tak dokázala vévodkyně z Yorku vzbudit rozruch, a to již během propagační kampaně, kdy odhalila několik detailů z královské rodiny. Samotná publikace přitom memoáry autorky nenabízí – jde o historický román s detektivní a romantickou zápletkou. Fergusonová upadla do nemilosti koruny po rozvodu s Andrewem, kterého měla podvádět. S dalšími královskými rebely, princem Harrym a Meghan, má však vztahy kladné.

Sarah Fergusonová se například nechala slyšet, že zatím neobdržela pozvánku na květnovou korunovaci Karla III. „Momentálně hodně cestuji, je možné, že pozvánka dorazila na nějaké jiné místo,“ řekla webu The Mirror. Pozvánky už nicméně byly rozeslány, svoji obdrželi i princ Harry s Meghan.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: I přes zákaz plácla Williama po zadku. Rebelující princezna Catherine pobavila Británii

A právě o Meghan se Fergusonová rovněž rozpovídala. Vévodkyni ze Sussexu a svému synovci je prý vděčná za to, že ji pozvali na svoji svatbu. „Bylo to od nich moc milé, nemůžu jim za to dostatečně poděkovat,“ uvedla vévodkyně z Yorku podle The Mirror v pořadu Good Morning Britain. Královská svatba v roce 2018 byla totiž po dlouhé době akcí nejvyššího významu, na které se objevila. Vedle toho ceremoniálu prince Williama s Kate se, vzhledem ke svému rozvodu s princem Andrewem, zúčastnit nemohla.

Babička na plný úvazek

Sarah má s princem Andrewem dvě dcery, princezny Beatrice a Eugenii. A díky nim je i dvojnásobnou, brzy trojnásobnou, babičkou. „Ti dva maličcí na mě koukají těma velkýma očima. Vypadají úplně stejně jako moje holky,“ popisovala Fergusonová dvouletého Augusta a roční Siennu. Píše o tom Hello Magazin.

Na své dcery vévodkyně z Yorku zavzpomínala i v souvislosti s jejich svatbami. Uvedla, že obřad princezny Eugenie byl o dost náročnější než svatba Beatrice. „K organizaci mě moc nepustili, ale vybírala jsem s ní šaty a osobní detaily,“ popisovala podle serveru Brides vévodkyně, které se také přezdívá Fergie. Vedle toho svatba starší dcery se odehrála v době pandemie a zúčastnilo se jí pouze 30 lidí. „Bylo to na zahradě a byla to zábava,“ doplnila.

Známá rebelka

Prince Andrewa si Sarah Fergusonová vzala v roce 1986. Pár spolu nicméně příliš dlouho nevydržel. Po šesti letech došlo na odloučení a v roce 1996 se rozvedli. Vztahy mezi sebou ale mají evidentně dobré – bývalí manželé spolu stále žijí v Royal Lodge ve Windsoru, jak informoval web Harper's Bazaar.

Vévodkyně z Yorku byla svého času i známou průšvihářkou, jež má na kontě celou řadu skandálů. Stránky novin pravidelně plnila v 90. letech, kdy se do veřejného prostoru například dostala informace, dle které stál za krachem jejího manželství s princem Andrejem její románek s milionářem Stevem Wyattem, jak napsal web Yahoo News.

Tagy: