Další tragédie v italských Alpách. Český horolezec se zřítil do hloubky 400 metrů

Pohoří Ortles v Itálii.

Úmrtí českého horolezce v Itálii

V italských Alpách ve středu brzy ráno zemřel český horolezec, který při výstupu na horu Ortles (německy zvané Ortler) zřejmě spadl do hloubky 400 metrů. Informace agentury APA potvrdila Mariana Wernerová z odboru komunikace českého ministerstva zahraničí. Muž byl v horách se skupinou několika dalších Čechů, ti jsou v pořádku.

Jde o třetí úmrtí českého občana v horách na severu Itálie za poslední čtyři dny. „Můžeme potvrdit, že dnes (ve středu, pozn. red.) přišel o život český občan v regionu Tridentsko,“ uvedla Wernerová. Další informace podle ní zjišťuje český generální konzulát v Miláně, který je ve spojení s italskou policií.

Neštěstí se stalo za svítání kolem 05:30 poblíž chaty Payer, kterou mnoho horolezců používá jako výchozí bod pro závěrečný výstup na 3905 metrů vysoký vrchol. Na místě zasahovala horská služba i vrtulník, záchranáři ale už našli alpinistu mrtvého.

V jiné části italských Alp, na hoře Marmolada, ve středu stále pokračuje pátrání po pěti pohřešovaných Italech po nedělním sesuvu ledovce, který si zatím vyžádal sedm obětí včetně dvou Čechů.

Tagy:
Alpy Ortles Austria Presse Agentur