Záběry z premiéry Pottera a vylhaný dav. Harry a Meghan si uřízli pořádnou ostudu

Ve čtvrtek 8. prosince bude zveřejněn dlouho očekávaný dokument o vévodech ze Sussexu Harrym a Meghan. Obsah některých ukázek, které již byly poskytnuty veřejnosti, označil britský web The Sun za lživý.

Svým dokumentem chtějí Harry a Meghan přinést pravdu. Podle webu The Sun ale „káží vodu a pijí víno“. Obsah hned několika záběrů z promo ukázek připravovaného šestidílného snímku je prý fingovaných či dokonce lživých. „Když chcete kritizovat monarchii, musíte si být jistí, že vše, co říkáte nebo děláte, je zcela správné,“ uvedl pro The Sun Robert Johnson, který je autorem řady knih z prostředí královské rodiny.

Například záběry na čekající davy novinářů měly ukázat, jak velký zájem o vévody ze Sussexu je. The Sun ale připomněl, že zmiňovaní žurnalisté ve skutečnosti nečekali na Harryho s Meghan, ale na britskou modelku Katie Price. Do příběhu se měl jen tento „novinářský dav“ hodit, jakožto důkaz mediálního šílenství. V traileru se objevil také záběr, na kterém fotograf snímá dvorek domu, kudy se dvojice se synem prochází.

Zřejmě to má působit tak, že je nedovoleně sleduje paparazzi. Nicméně podle experta na královskou rodinu muž fotil z místa, kde to měl oficiálně povoleno. „Říká se, že kamera nikdy nelže. Záleží ale na tom, kde a v jakém kontextu je snímek použit,“ pronesl Johnson.

Údajně dalším lživým záběrem je prý i ten, kdy kamera zabírá limuzínu. Pak je střih a na obrazovce se objevuje plačící Meghan. Web však přišel s tím, že ve skutečnosti šlo o vůz bývalého právníka amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Jiný obrázek novinářů a fotografů, kteří mají Harryho a Meghan „nahánět“, pak pochází z premiéry posledního dílu filmové série o Harrym Potterovi v roce 2011. A ještě jeden záběr – kde si vévoda ze Sussexu zakrývá tvář. Vyfocen podle britských webů byl v roce 2007, kdy zrzavý princ chodil s Chelsy Davyovou.

Meghan a Harry prý cítí, že je na čase odvyprávět příběh z jejich perspektivy. „Nikdo nevidí, co se děje za zavřenými dveřmi. Musím dělat všechno, co můžu, abych ochránil svoji rodinu,“ konstatoval princ.

Harry & Meghan - trailer

Dokumentární série Harry & Meghan na Netflixu už od 8. prosince.

Posted by Netflix on Monday, December 5, 2022

Tagy: