Další útoky už nestrpím, vzkazuje královna. Proti Harrymu a Meghan najímá právníky

Už toho bylo dost. Královna Alžběta II. nehodlá trpět další útoky od svého vnuka, prince Harryho a jeho manželky Meghan a najímá právníky. Tvrdí to zdroj z královské rodiny. Zpráva přichází jen několik týdnů poté, co její vnuk oznámil, že už více než rok sepisuje své memoáry.

Autobiografie prince Harryho by měla vyjít ke konci příštího roku. „Ten pocit, který přichází z nejvyšších míst, je, že už toho bylo dost,“ uvedl pro deník The Sun zdroj z blízkosti královské rodiny. Také prozradil, že asistenti Alžběty II. už jednají s právníky.

„Existuje určitá hranice toho, jak daleko se nechá královská rodina zatlačit,“ doplnil nejmenovaný zdroj s tím, že vládnoucí dynastie se chce právně pojistit. „Harry a Meghan budou následně informováni a budou vědět, že opakované útoky nebudou nadále tolerovány,“ řekl zdroj.

Královských povinností se vévodové ze Sussexu vzdali před více než rokem a přestěhovali se do luxusního sídla v kalifornském Montecitu. Oba tvrdili, že se chtějí stáhnout do ústraní a vyhnout se pozornosti médií. Nyní to však vypadá opačně. Mladý pár pravidelně poskytuje rozhovory, ve kterých se ne zrovna pozitivně vyjadřuje právě o královské rodině.

V kontroverzním interview s moderátorkou Oprah Winfreyovou na jaře vévodové obvinili jednoho z členů královské rodiny z rasismu poté, co se údajně zeptal na barvu pleti jejich tehdy ještě nenarozeného syna Archieho. Harry také kritizoval své příbuzné kvůli tomu, že jim nepomohli v době, kdy Meghan pomýšlela na sebevraždu.

V příštím roce plánuje královnin vnuk vydat novou knihu a podle mnohých odborníků se ani ona neobejde bez útoků na královskou rodinu.

Vydělávat na úkor rodiny

„Královnin tým zvažuje, že zašle právní varování nakladatelství Penguin Random House, které příští rok vydá paměti prince Harryho. Pokud by byl v knize někdo jmenován a z něčeho nepřímo obviněn, mohlo by se jednat o pomluvu a také o porušení jeho práv na soukromý rodinný život,“ vysvětlil zdroj. „Existují totiž obavy, že americká veřejnost naletí na to, co Harry a Meghan říkají,“ uzavřel.

Paměti vévody ze Sussexu vyjdou ke konci roku 2022. Zaměřit by se v nich měl na tragickou smrt své matky, princezny Diany, a jejího viníka. Informaci o memoárech přijali někteří královští experti s velkou nevolí. Kritizují především to, že chce Harry „vydělávat na úkor své pokrevní rodiny“. Své příbuzné v Británii princ podle odborníků o memoárech informoval jen o chvíli dříve, než byla zpráva zveřejněna.

Tagy: