Slovenského poslance napadli přímo na ulici. Trefili ho vajíčkem, měl dostat i pěstí do hlavy

Slovenského poslance Pročka muž zasáhl několika vajíčky (18. 9. 2023).

Slovenského poslance zasáhl muž vajíčky

Slovenský poslanec hnutí OLaNO Jozef Pročko čelil napadení, jeden muž na něj naházel několik vajíček, další ho měl udeřit zezadu do hlavy. Zákonodárce si incident z města Lučenec natočil a zveřejnil na sociálních sítích. Přivolal i hlídku městské policie, ta však útočníky nechala odjet, údajně kvůli „střetu zájmů“.

Pročko na Facebooku zveřejnil půlhodinový záznam z Lučence, kde ho napadla skupina mužů. V prvních minutách videa se se smíchem bavil se svými podporovateli, následně ho však konfrontoval muž, s nímž se poslanec údajně již setkal. „To je pan Garaj, který dříve přišel a když jsem neměl zapnutou kameru, tak vyhrožoval, teď se úplně změnil. Už jsem na něj podával jedno trestní oznámení, je to agresor,“ říkal Pročko divákům, kteří jeho živý vstup sledovali.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KOMENTÁŘ. Duel Matoviče s Kaliňákem jako špička ledovce. Na Slovensku je předvolební válka

Následovala několikaminutová hádka, po které do záběru přišel další muž v tričku proruských motorkářů Brat za brata. Ten poslance zasypal smrští vajíček. Agresoři se slovům Pročkových přátel o volání policie vysmáli. „Zavolej polici, oni tě pořeší,“ pravil jeden z nich. Další muž měl zákonodárce podle jeho slov udeřit pěstí zezadu do hlavy.

Strážníci nezasáhli

Poslanec při čekání na policii útočníky s kamerou pronásledoval po nedalekém obchodním centru. Došel s nimi až na parkoviště, kde zároveň spatřil hlídku městské policie. Jednoho ze strážníků přivolal a vysvětloval mu, že byl napaden. „Můžete ho zastavit? Zezadu mě napadl,“ žádal ho naléhavě. Ten však nechal agresory nastoupit do auta a odjet.

To poslance rozhořčilo a u strážníků se domáhal vysvětlení, proč nijak nezakročili. Příslušníci městské policie však sami nastoupili do auta, odpověděli, že muže nezastavili „pro střet zájmů“, a navzdory Pročkovu naléhání odjeli. Poslanec pak doplnil, že muže zákona dobře zná, protože jde o jeho souseda.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na Slovensku znovu létaly pěsti. Kandidát od Matoviče udeřil muže, odstupuje z kandidátky

Tagy:
vejce útok Slovensko volby napadení Jozef Pročko Lučenec OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti