Zastavil se čas, pak přišla noční můra. Dcera oběti střelby na Trumpa napsala dojemný vzkaz

Atentát na Donalda Trumpa

Útok na Donalda Trumpa otřásl světem. Exprezidenta lehce zranili

Zastavil se čas, a když se znovu rozběhl, začali jsme s rodinou prožívat skutečnou noční můru. To napsala na sociální sítě dcera účastníka sobotního mítinku Donalda Trumpa, který při střelbě přišel o život. Allyson Comperatoreová ve svém příspěvku na Facebooku celý incident popsala a otci poslala dojemný vzkaz, upozornil The Guardian.

Identitu oběti střelby v neděli oficiálně zveřejnily úřady v americkém státě Pensylvánie. Šlo o 50letého bývalého hasiče a velkého příznivce bývalého prezidenta Spojených států Coreyho Comperatorea. Muž měl podle CNN manželku a dvě dcery.

ČTĚTE TAKÉ: První slova otce atentátníka po střelbě na Trumpa. Snaží se zjistit, co se stalo

Jedna z nich, Allyson, se v neděli na sociálních sítích vrátila k incidentu, který jí změnil celý život. Na Trumpovo předvolební shromáždění vyrazila společně se svými rodiči a sestrou. Když dvacetiletý útočník Thomas Matthew Crooks začal z nedaleké střechy střílet, Comperatore neváhal a udělal své rodině živý štít.

„Média vám neřeknou, že zemřel jako skutečný superhrdina. Neřeknou vám, jak rychle nás s mámou shodil na zem. Neřeknou vám, že chránil mé tělo před kulkou, která na nás letěla,“ popsala Comperatoreová v příspěvku, který má redakce CNN Prima NEWS k dispozici.

Zesnulému muži vzdali před televizními kamerami hold guvernér Pensylvánie Josh Shapiro a později také americký prezident Joe Biden. Největším hrdinou je však v očích své dcery. „Miloval svou rodinu. Opravdu nás miloval natolik, že za nás schytal skutečnou kulku. A já si nepřeji nic jiného než se u něj vyplakat a říct mu, že mu děkuji. Nechci nic víc, než se probudit a zjistit, že to byl jen sen,“ stojí v jejím příspěvku na Facebooku. „Spousta dětí říká, že je jejich táta superhrdina. Ale můj opravdu je. Bez něj bych tu dnes nebyla.“

Z vysněného setkání noční můra

Třináctý červenec navždy změnil mladé Američance život. „Včera se zastavil čas, a když se znovu rozběhl, začali jsme s rodinou prožívat skutečnou noční můru,“ napsala v neděli na Facebook.

Kromě toho, že byl zesnulý muž skvělým otcem, připomněla, že byl bývalým velitelem hasičů v americkém Buffalu, píše Guardian.

Podle guvernéra Shapira byl Comperatore nadšeným příznivcem exprezidenta Trumpa. Byl nadšený, že se mohl sobotního mítinku zúčastnit. To potvrdila i jeho dcera. Muž se prý na shromáždění dlouho těšil. Neměl ani tušení, že se změní v „nejtraumatičtější zážitek, jaký si kdo vůbec může představit“, píše na Facebooku.

Vdova po statečném muži na sociální síti podle Guardianu dodala: „To, čeho musely být svědky mé drahé dcery, je neodpustitelné.“

Střelec, který zaútočil na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa a zastřelil přitom Comperatorea, byl identifikován jako dvacetiletý Thomas Matthew Crooks z Pensylvánie. Uvedl to Federální úřad pro vyšetřování (FBI). Crooks střílel ze střechy budovy vzdálené asi 150 metrů od pódia. Poté, co začal pálit, ho agenti tajné služby zastřelili.

Podle neoficiálních informací amerických médií vyšetřovatelé také našli v jeho autě výbušniny. Stejně tak v jeho bytě. Motiv jeho jednání zatím není znám. Vyšetřovatelé však uvedli, že zatím neidentifikovali žádnou „ideologii“, která by ho k činu vedla. Crooks údajně nedával najevo žádné silné politické názory.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Atentát pomůže Trumpovi v kampani, říká Svoboda. Emoce za pár dní poleví, namítá Klvaňa

Tagy: