Útok nepřežil hasič a Trumpův věrný příznivec. Zemřel, když chránil svoji rodinu, píše CNN

Podle guvernéra Pensylvánie Joshe Shapira jeden ze zastřelených účastníků na mítinku Donalda Trumpa zemřel při snaze ochránit svoji rodinu. Tragicky zesnulý hasič Corey Comperatore byl velkým příznivcem bývalého prezidenta Spojených států. V Pensylvánii byly k uctění Comperatoreovy památky vyvěšeny vlajky na půl žerdi, informoval web CNN.

„Corey byl otcem dcery. Corey byl také hasič, který chodil každou neděli do kostela. Měl rád lidi kolem sebe a hlavně miloval svoji rodinu,“ cituje CNN guvernéra Shapira.

ČTĚTE DÁLE: První slova otce atentátníka po střelbě na Trumpa. Snaží se zjistit, co se stalo

V neděli podle svých slov hovořil i s vdovou. „Coreyho žena mne požádala, abych se s vámi podělil, že zemřel jako hrdina,“ dodal politik na síti X.

Vyšetřování atentátu na Trumpa převzal úřad FBI. Motiv střelce se dosud nepodařilo zjistit. Událost šetří orgány jako pokus o atentát. Střelec byl identifikován jako dvacetiletý Thomas Matthew Crooks z Pensylvánie, uvedl Federální úřad pro vyšetřování (FBI). Útočníka těsně po útoku zlikvidovali příslušníci Trumpovy ochranky.

Podle zjištění amerických médií měl mít útočník ve svém autě výbušniny. Výbušniny nebo materiály na jejich výrobu úřady našly také v Crooksově bydlišti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jakob o útoku na Trumpa. Šok, agresor měl IQ housenky. To vy šíříte nenávist, kritizoval Okamura

Tagy: