Obětem tragické nehody v Bratislavě chystají pohřby: Broňu pochovají v bílém jako nevěstu

Bratislava se rozloučila s oběťmi tragické nehody.

Oběti nehody v Bratislavě

Studenti Broňa a Marek už plánovali svatbu, o život je však připravil opilý řidič při tragické nehodě v Bratislavě. Zamilovanému páru tak místo veselky chystají pohřeb. Mladou dívku rodina pochová v bílém jako nevěstu, jejího partnera pak spoluhráči z fotbalového klubu chtějí do rakve uložit s brankářskými rukavicemi.

Pár, který v neděli srazil opilý řidič, truchlící rodiny nepohřbí společně, protože mají hroby na různých hřbitovech. Příbuzní však zemřelé studenty plánují spojit alespoň symbolicky. „Pochováme je ve stejnou hodinu, ve stejný den a ve stejných rakvích. Uděláme jim společnou fotku a tam nahoře budou opět spolu,“ sdělila deníku Nový Čas Bronina sestra Sandra. Dodala, že jednadvacetiletou dívku chce rodina do hrobu uložit v bílém jako nevěstu.

„V nemocnici nám dovolili se ještě rozloučit. Bylo to velmi silné, velmi bolestivé a velmi těžké,“ pokračovala Sandra. Pro pachatele si přeje „spravedlivý a exemplární trest“.

Tragická událost zasáhla i Markovy spoluhráče z fotbalového klubu Vysoké Tatry. „Všechno je velmi živé a bolestivé. Chlapci jsou zdrcení a zranění,“ řekl pro Nový Čas manažer Milan Šefc. Ten zároveň poprosil o přeložení nejbližšího zápasu, stejně tak jako o symbolické gesto k uctění sportovcovy památky. „Požádali jsme, aby na všech nedělních zápasech naší kategorie uctili Marka minutou ticha,“ sdělil novinářům Šefc.

Jeho odkaz bude v týmu žit i nadále. Klub fotku dvacetiletého brankáře zarámuje a vystaví u hřiště a v šatnách. Dres, ve kterém hrával, daruje tým buď rodičům, nebo jej vystaví v kabině. Spoluhráči by pak mladíka rádi pochovali spolu s jeho brankářskou helmou a rukavicemi.

Tagy: