Brankáři zažívají saunu na ledě. Vedra v hale ovlivňují hokej, shodli se Hossa a Hrachovina

Hokejisté Dominik Hrachovina a Marián Hossa

Co Čech, to trenér s Hossou a Hrachovinou

Vedro v hokejové aréně ovlivňuje nejen komfort hráčů, ale i průběh utkání. V pořadu Co Čech, to trenér na CNN Prima NEWS se na tom shodli hokejisté Dominik Hrachovina a Marián Hossa. Možné derby mezi českou a slovenskou reprezentací v boji o medaile by podle nich oživilo šampionát. „Byla by to bomba,“ neskrývali nadšení.

Teplé ovzduší v halách představuje pro mnoho hokejistů problém. „V jarních měsících je teplo i venku. Zvláště pro gólmany v plné výstroji je to jako v sauně. Při plné návštěvnosti se vzduch rychle vydýchá,“ popsal Hrachovina v souvislosti s výtkami některých hokejistů, kteří si stěžovali na podmínky v ostravské aréně.

K TÉMATU: Pastrňák a Zacha posílí český tým. Mohli by stihnout už Kanadu

Podle Hossy může mít prostředí vliv na výkony hráčů. „Vzpomínám si, když jsem hrál finále NHL v dresu Chicago Blackhawks proti Tampa Bay Lightning, který sídlí na Floridě. Před zápasem měl člověk v klimatizované aréně pocit jako v lednici, ale jakmile se objevilo 20 tisíc lidí, situace se změnila,“ připomněl trojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Zápasy v Ostravě zažil před 20 lety na vlastní kůži. „Kvalita ledu tehdy byla ovzduším výrazně ovlivněná. Musíme to ale brát. Jenže třeba hráči z Montrealu jsou zvyklí na povrch, na němž puk krásně klouže, přičemž tady led po sedmi minutách zápasu už povoluje,“ řekl.

V případě, že český národní tým narazí v boji o cenné kovy na Slováky, čeká nás podle Hrachoviny skvělá podívaná. „Obě strany by si takové utkání opravdu užily. Na pivě by z toho mohla být fajnová fanouškovská potyčka,“ zhodnotil s nadsázkou bývalý brankář reprezentace.

Hossa zdůraznil, že návštěvníci šampionátu by si takové derby přáli. „To by byla bomba. Častěji jsme tahali za kratší konec a někdy jsme byli tak přemotivovaní, že toho český tým využil k výhře,“ vzpomněl si hokejista.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Divoké oslavy titulu Sparty budou mít dohru. Policie podezírá několik fanoušků z výtržnictví

Tagy: