Myslím, tedy volím. Internet si střílí z Okamurova volebního lapsu, hlasoval pro TOP 09

Tomio Okamura

Tomio Okamura odvolil

Neznalost volebního zákona se nejen neomlouvá, ale dokonce se i velmi nevyplácí. Naposledy se o tom mohl přesvědčit předseda hnutí SPD Tomio Okamura, který podle všeho při hlasování v senátních volbách podpořil kandidáta TOP 09 Jiřího Růžičku. A lidé na sociálních sítích si z lídra opoziční partaje tropí šoufky.

Okamurův hlasovací lapsus samozřejmě hbitě využila právě TOP 09, jejíhož kandidáta Jiřího Růžičku šéf SPD nechtěně nejspíše volil do Senátu. „Nikdy není pozdě prozřít,“ napsala TOP 09 na svůj twitterový účet ke koláži, na níž je vyobrazen právě Tomio Okamura s hlasovacím lístkem v rukou.

„Topka“ neopomněla připojit i poděkování za podporu a obrázek opatřila popiskem „Tomio Okamura, volič TOP 09“. Stejnou koláž sdílela také předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která však přidala stručnější komentář: „Vysoká škola života – obor volby. Pane Okamuro, děkujeme!“

Okamura se však stal terčem i dalších vtipů. Například komentátor Jindřich Šídlo sdílel fotomontáž s billboardem TOP 09 z parlamentních voleb v roce 2017. Jeden z tehdejších sloganů současné vládní strany zněl „Myslím, tedy volím“ a na billboardech doprovázel podobiznu Karla Schwarzenberga. Na „myslím, tedy volím“ verzi 2022 však Schwarzenbergovu hlavu nahradila hlava právě Tomia Okamury.

Šťastné volby 2022.

Posted by Jindřich Šídlo on Friday, September 23, 2022

Předseda SPD se objevil také v hlavní roli známého meme, kde kolem světlovlasé ženy na gauči postává pětice mužů, kteří se na ni zálibně dívají. Všech pět chasníků je opatřeno hlavou Tomia Okamury a jednoho po druhém „zdobí“ nápisy: „Vybral jsem tě, škrtnul tě, natrhnul tě, ohnul tě, a zasunul do urny!“. Blondýnka na pohovce je pak označena jmenovkou „Senátor Růžička“. Autorem koláže je profil PJPictures.

Twitterový profil Doktor Vypich přispěl svou troškou do vtipkovacího mlýna printscreenem Tomia Okamury pravděpodobně z roku 2010. Tehdy Okamura do médií sdělil, že je pravicový volič a že se rozhoduje mezi ODS a TOP 09, jak je uvedeno v popisku fotografie. Doktor Vypich pak přidal komentář „Okamura se tedy nakonec rozhodl pro TOP 09“.

Tagy: