Dělníky v Praze zalil beton. Hasiči při zásahu museli použít lana i nosítka

Pražští hasiči zachraňovali dělníka zalitého betonem. Museli použít lana a nosítka, aby uvízlého muže mohli vyprostit z husté a tvrdnoucí směsi. Druhý dělník se dostal z betonu svépomocí. Oba utrpěli poranění nohou, informoval web Novinky.cz.

K nehodě došlo v úterý odpoledne v pražské Troji, kde několik dělníků pracovalo na kanalizaci. Část zalévali betonem, z dosud neobjasněných příčin ale dva pracovníci uvízli po kolena v husté směsi. Jeden z nich se dokázal dostat z betonu pryč, druhému se ale dařilo o poznání hůře.

Na místo tak vyjeli hasiči, kteří se ho pokoušeli lany a nosítky vyprostit. Ze zveřejněných snímků je vidět, že sami trošku bojovali s hustým betonem, uvízlého muže však dokázali zachránit.

„Nakonec jsme do nemocnice transportovali dva muže ve věku 54 a 25 let. Oba byli po celou dobu při vědomí a utrpěli naštěstí pouze úrazy dolních končetin,“ uvedla pro web Novinky.cz mluvčí záchranářů Jana Poštová. Případ budou úřady řešit jako pracovní úraz.

Profesionální hasiči ze dvou stanic zasahovali v Troji, ulici Vodácká, kde ve výkopu došlo k částečnému zavalení dvou...

Posted by HZS Praha on Tuesday, February 22, 2022

Tagy: