V pyžamu a botách se toulal nočními Pardubicemi. Dvouletý chlapec vyděsil rodiče

Chvíle hrůzy prožívali rodiče dvouletého chlapce, který se v pondělí večer rozhodl vydat na první samostatnou procházku. Využil příležitosti a pouze v pyžamu vyšel do chladných ulic Pardubic. Díky dvěma svědkům se o chlapce brzy postarali strážníci, nic se mu nestalo. Nakonec od nich dostal plyšového koníka.

Kromě pyžama a bot si dvouletý chlapec na svou noční výpravu nic jiného nesbalil. Po odchodu z domova se vydal směrem k Hlaváčově ulici a toulal se ulicemi města. „Naštěstí si jej všimli dva svědci. Chlapeček od nich hned dostal bundu a lidé na místo přivolali hlídku městské policie,“ uvádí strážnici.

Malý dobrodruh však s nikým nechtěl mluvit, a tak nikdo nevěděl, kde chlapec bydlí ani jak se jmenuje. „Strážníci se v nedalekém domě pokusili sehnat někoho, kdo by jej mohl znát. Dítě mezitím usadili do služebního vozidla, kde bylo rozhodně tepleji než venku,“ připomínají s tím, že se noční teploty pohybovaly kolem bodu mrazu.

Dvouletého chlapečka v Pardubicích napadlo v pondělí večer se projít. Bohužel tak učinil bez vědomí rodičů a pouze v...

Posted by Městská policie Pardubice on Monday, February 21, 2022

Kromě toho, že strážnici nevěděli, jak se chlapec jmenuje, netušili, jak dlouho se v chladné noci pouze v pyžamu pohyboval. Na místo proto zavolali záchranou služby a policejní hlídku. „Obavy naštěstí po chvíli rozptýlil otec dítěte, který už chlapce venku hledal a doběhl k rozblikanému policejnímu autu. Od něj se strážníci dozvěděli, že si na chvíli odskočil z bytu uzamknout na noc vrata a hoch mezitím využil příležitosti, nazul v předsíni boty a vydal se na svůj vlastní výlet,“ doplňují.

Přivolaní záchranáři naštěstí potvrdili, že dítě žádnou újmu neutrpělo. „Proti špatnému zážitku dostal chlapeček plyšového koníka, kterého právě pro takové situace v autech vozíme. Případ si na místě převzali k dořešení policisté,“ uzavřeli strážníci.

Tagy: