Prvomájové oslavy i demonstrace. V Praze se protestovalo proti ruské agresi

Oslavy 1. máje

Zatímco někteří si v první májový den připomínali Svátek práce, jako například KSČM, jiní oslavovali svátek zamilovaných. Dermacol společně se skupinou Prima zorganizoval v pražské Grébovce akci, kde vystoupila například zpěvačka Dara Rolins. Kromě toho se v neděli konaly i demonstrace, a to například na podporu Ukrajiny proti ruské agresi, kterou pořádal spolek Pražský Majdan.

Od 10. hodiny si na Střeleckém ostrově připomínala 1. máj pražská KSČM. Své pikniky tam uspořádali i anarchisté a mladí příznivci ČSSD a Strany zelených. Ve stejnou hodinu začal průvod Prahou, který pořádali Mladí sociální demokrati (MSD).

V 10:30 začal Studentský majáles. V hlavním městě v něm šla v majálesovém průvodu asi padesátka studentů, část z nich v kostýmech a s transparenty, nejvýraznější zastoupení měli studenti husitské teologické fakulty převlečení za husitské bojovníky.

O hodinu později začala demonstrace na podporu Ukrajiny proti ruské agresi, kterou pořádal spolek Pražský Majdan, a to na Staroměstském náměstí. Od 15. hodiny se konal první společný levicový 1. máj. Na akci vystoupil mimo jiné předseda Alternativy zdola Karel Růžička či místopředsedkyně ČSSD Daniela Ostrá.

Tagy: