Teploty v Česku vystoupají k 20 stupňům Celsia. Meteorologové očekávají i bouřky

Stromořadí

Předpověď počasí 1.5.2022

První májový den bude lehce zamračený, Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpovídá oblačno až zataženo, ojediněle se objeví i přeháňky. Denní teploty dosáhnou ale i 19 °C. Podobné počasí se bude v Česku držet i v následujících dnech.

Neděle bude oblačná až zatažená, odpoledne se místy objeví přeháňky, ojediněle i bouřky. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty mezi 15 až 19 °C,“ předpovídají meteorologové ČHMÚ na webu.

V pondělí by mělo být oblačno až polojasno, ojediněle se také objeví přeháňky. „Přes den bude přechodně zataženo, místy očekáváme i přeháňky a ojediněle bouřky,“ avizuje ČHMÚ. Nejnižší noční teploty experti očekávají mezi 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty kolem 15 až 19 °C.

Také úterý bude oblačné až polojasné, ojediněle se objeví přeháňky. Přes den by podle meteorologů mělo být přechodně zataženo, místy s přeháňky, ojediněle i s bouřky a ranními mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 15 až 19 °C, na jižní Moravě až k 21 °C.

Ve středu bude oblačno až polojasno. Ojediněle se v jižní polovině území přes den objeví i přeháňky či bouřky. Ráno ojediněle mlhy. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty kolem 14 až 18 °C.

Ještě tepleji by mělo být ve čtvrtek. Nejnižší noční teploty dosáhnou 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty k 15 až 19 °C. Podle meteorologů z ČHMÚ bude oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo i možnost bouřky.

I následující dny budou spíše oblačné až polojasné, místy se ojediněle objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají až k 15 až 20 °C.

🔥🔥🔥 V místech s přechodně zmenšenou oblačností (zejména střední Čechy) jsou z družice patrné májové ohně. [PV] & [FS]

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Saturday, April 30, 2022

Tagy: