Děsivé zranění fotbalisty Juráska: Zlomil si ruku v předloktí během hlavičkového souboje

Obránce Hoffenheimu David Jurásek nedohrál přípravný zápas v Rakousku proti Norwichi. Třiadvacetiletý bek si na začátku prvního poločasu zlomil ruku v levém předloktí, informoval německý klub na sociálních sítích. Hráč skončil v nemocnici.

Jurásek si zranění přivodil v hlavičkovém souboji se soupeřem, ke kterému došlo ve dvanácté minutě zápasu ještě za stavu 0:0. Pak bývalý hráč pražské Slavie či Mladé Boleslavi padl k zemi a hra musela být přerušena, sdělil klub na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Legendární František Straka se vrátil do českého fotbalu. Připomeňte si jeho nejlepší hlášky

Následovalo dlouhé ošetřování, po kterém zraněného obránce odnesli z hřiště na nosítkách. Podle informací Livesport Zpráv musel podstoupit operaci. Hoffenheim však krátce před devátou hodinou večer informoval v příspěvku na sociální síti X, že Juráska momentálně v nemocnici vyšetřují.

Zraněného Čecha v 17. minutě vystřídal Marius Bülter. Utkání nakonec skončilo remízou 2:2, ačkoliv německý klub vedl 2:0.

Jurásek se s Hoffenheimem připravuje jen krátce. V klubu hostoval od ledna, v červnu se jeho působení v Německu prodloužilo. Teď ho však zřejmě čeká dlouhá pauza, jelikož zranění vypadalo opravdu „hrozivě“, píše server inFotbal.cz.

Lze očekávat, že Jurásek kvůli zranění nestihne start nové sezony. Hoffenheim do ní vstoupí 16. srpna zápasem domácího poháru, bundesligový ročník odstartuje o osm dní později proti Kielu. Reprezentaci čeká na začátku září vstup do Ligy národů a úvodní dva zápasy skupiny v Gruzii a s Ukrajinou.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Miliardy vniveč? V Seině měli plavat olympionici, řeka v Paříži je ale opět plná výkalů

Tagy: