Nepochopitelný incident při splouvání řeky: Trojici kamarádek napadla agresivní vydra

Nehezký zážitek za sebou mají tři kamarádky, které se ve středu rozhodly splouvat řeku Jefferson v americkém státě Montana. Během plavby na ně totiž zaútočila agresivní vydra, která jim způsobila četná poranění. Jedna z nich musela být dokonce transportována vrtulníkem do nemocnice, kde podstoupila operaci.

Jen Royceová vyrazila ve středu večer se svými dvěma kamarádkami splouvat řeku Jefferson v americkém státě Montana. Když byly zhruba uprostřed širokého toku, zaútočila na ně vydra, kterou Royceová později v příspěvku na Facebooku označila za „zlou a neúprosnou“. Podle ní trval útok asi pět minut a ženy při něm utrpěly četná zranění v obličeji, na rukách i nohách.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jako na lanovce. Koza se v Rusku houpala na drátech elektrického vedení, video baví internet

Nakonec se jim postupně podařilo dostat na břeh a zvíře odplulo. „Bez jakéhokoli přehánění jsem si myslela, že se z té řeky nedostanu,“ uvedla Royceová podle webu CNN. „Neměla jsem tušení, jestli se kamarádkám podaří dostat ven,“ dodala.

Ženy následně zavolaly na tísňovou linku. Záchranáři je ale měli problém lokalizovat, neboť se nacházely v odlehlé oblasti. „Byla jsem celá od krve, pořád mi tekla z obličeje a nosu. Byla mi zima, byly jsme mokré a panovala velká tma,“ popsala Royceová.

Bylo vydáno varování

Zhruba za hodinu ženy zahlédly modrá a červená světla, která se k nim z velké dálky blížila. Jedna z nich se proto rozhodla, že vyrazí naproti záchrannému týmu, který v té době byl údajně vzdálený zhruba dva kilometry. Royceová uvedla, že v té chvíli byla „extrémně malátná“ a nevěděla, co se děje. Své kamarádce proto řekla, že ji miluje a ať dohlédne na její děti, protože si myslela, že už se neprobudí.

Poté již dorazili záchranáři. Royceová byla transportována vrtulníkem do nemocnice, kde musela podstoupit operaci obličeje a uší. „Mám štěstí, jsem vděčná a naživu,“ sdělila. Ostatní dvě ženy byly ošetřeny na místě a později také převezeny do špitálu. Všechny také dostaly několik dávek vakcíny proti vzteklině.

Úřad Montana Fish, Wildlife and Parks (FWP) vyvěsil na různých místech pro rekreační rybolov cedule, které upozorňují na zvýšenou aktivitu vyder. „Ačkoliv jsou jejich útoky vzácné, vydry mohou chránit sebe i svá mláďata,“ uvedl úřad Montana FWP.

Podívejte se na vydru na surfu.

Tagy: