Děsivý případ z Kentucky: Šerif se pohádal se soudcem, přímo v budově soudu ho zastřelil

Šerif z okresu na východě amerického státu Kentucky čelí obvinění z vraždy. Ve čtvrtek totiž zastřelil místního soudce přímo v jeho kanceláři, uvedla státní policie. Šerif se podle vyšetřovatelů se soudcem pohádal, podrobnosti ovšem nebyly hned jasné. Po činu se přihlásil na policii. Informoval o tom americký tisk, včetně CNN.

Státní policie uvedla, že 43letý Shawn Stines několikrát střelil 54letého soudce Kevina Mullinse, který byl na místě mrtev. Útok, po němž je dosavadní šéf okresní policie obviněn z vraždy prvního stupně, se stal kolem 15:00 místního času (22:00 SELČ) v budově soudu v městečku Whitesburg.

ČTĚTE TAKÉ: Házení o zem, kopání i bití. Dvojice z Teplicka měla brutálně utýrat jezevčíka

„Tahle komunita je malá, všichni jsme otřeseni,“ uvedl na tiskové konferenci člen státní policie Matt Gayheart. Předseda nejvyššího soudu Kentucky Laurance VanMeter řekl, že jej násilný čin šokoval. Soudní systém „byl touto zprávou otřesen“, citovala jej agentura AP. „V tomto světě je příliš mnoho násilí a já se modlím, aby existovala cesta k lepším zítřkům,“ dodal také guvernér Andy Beshear ve svém příspěvku na Facebooku.

Mullins byl soudcem okresu Letcher County od roku 2009, informovalo zpravodajství CNN. O čem se s ním Stines hádal, policie bezprostředně nesdělila. Šerif byl ve čtvrtek odveden do okresní věznice a podle Gayhearta s vyšetřovateli spolupracuje.

Do čela okresní policie byl Stines poprvé zvolen v roce 2018, o čtyři roky později post obhájil. Od nástupu do funkce byl zažalován ve dvou kauzách na federální úrovni, napsal deník The New York Times.

V roce 2020 soud zamítl žalobu bývalé zaměstnankyně, která tvrdila, že ji Stines propustil kvůli podpoře jiného kandidáta na šerifa. Druhý proces stále pokračuje a týká se Stinesova možného podílu na sexuálním zneužití vězně, za které byl odsouzen někdejší šerifův podřízený.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Děsivé detaily v případu zavražděné švýcarské Miss. Hlavu oběti našel její otec v prádelně

Tagy: