Déšť i bouřky Česko neminou, teploty dosáhnou až 26 °C. Kdy nás čeká lehké ochlazení?

Pro žně byl přelom června a července velmi důležitý

Poslední víkendový den dosáhnout teploty až 26 °C, v průběhu týdne se ale lehce ochladí. Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude počasí doprovázeno přeháňkami i bouřkami.

Neděle by měla být polojasná až jasná, později odpoledne začne od západu přibývání oblačnosti. „Večer očekáváme v západní polovině Čech místy přeháňky nebo bouřky,“ avizují meteorologové. Nejnižší noční teploty podle nich klesnou k 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 25 až 29 °C, na severovýchodě 23 až 26 °C.

pondělí bude oblačno až zataženo a na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 17 až 13 °C, nejvyšší denní teploty mezi 21 až 25 °C,“ předpovídá ČHMÚ na webu.

Také úterý bude převážně oblačné až zatažené, od západu se na většině území objeví déšť nebo přeháňky, ve východní polovině území i místy bouřky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách dosáhnou 18 až 22 °C, na Moravě a ve Slezsku 22 až 26 °C.

Ve středu by mělo být oblačno až zataženo, na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, na východě ojediněle i bouřky. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 15 až 11 °C, nejvyšší denní teploty kolem 19 až 23 °C,“ informuje ČHMÚ.

Také ve čtvrtek meteorologové očekávají polojasno až oblačno, místy s přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou k 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 21 až 25 °C.

Nadcházející dny bude převážně polojasno s ojedinělými přeháňky, později začne přibývat oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 13 až 9 °C, nejvyšší denní teploty mezi 23 až 28 °C.

Tagy: