Deštivý a oblačný týden nahradí slunečný víkend. Teploty se vyšplhají až ke 30 °C

Obyvatele Česka v nadcházejících dnech čeká deštivé a na některých místech i bouřkové počasí. Přeháňky a bouřky by měly trvat po většinu pracovního týdne. Směrem k víkendu se však podmínky začnou zlepšovat. V pátek očekávají meteorologové jasnou až polojasnou oblohu a o víkendu by se teploty měly blížit až ke 30 °C. Vyplývá to z předpovědi meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Od pondělí se na území České republiky budou objevovat deště a přeháňky. Ty postupují od západu. Ojediněle dojde i na bouřky, přičemž některé můžou být dle meteorologů z ČHMÚ silné. Na severovýchodě území však experti očekávají jen ojedinělé srážky a zpočátku dne má být dokonce polojasno. Postupem dne se očekává oblačná obloha a místy déšť. Nejnižší noční teploty mají být mezi 17 až 13 °C, na severovýchodě ještě o dva stupně méně. Naopak nejvyšší denní teploty se očekávají mezi 22 až 26 °C.

V úterý mohou lidé očekávat zataženou či oblačnou oblohu. Na déšť či přeháňky dojde, ale jen ojediněle. Experti znovu očekávají bouřky, tentokrát na Moravě a ve Slezsku. V Čechách začnou srážky postupně odcházet během dne. Nejvyšší denní teploty budou mezi 19 až 23 °C, na východě může být ještě o tři stupně tepleji. V noci se ochladí k 16 až 12 °C.

Odborníci z ČHMÚ pro středu rovněž předpovídají oblačnou oblohu s občasnými přeháňkami na některých místech. Zataženo bude zejména na Moravě a ve Slezsku. Přijít můžou také bouřky a někde se po ránu může objevit mlha. Teploty mírně klesnou, přes den budou činit 18 až 22 °C, v Čechách maximálně 24 °C. V noci může být mezi 15 až 11 °C, na západě mohou teploty klesnout až k 8°C.

Přeháňky a bouřky nás neopustí zřejmě ani ve čtvrtek. Meteorologové na tento den předpovídají sice i polojasno, ale na druhou stranu se srážkami, které začnou ustávat až k večeru. Ráno se mohou objevit i mlhy. Teplotu přes den predikují nanejvýš mezi 20 až 24 °C, v noci pak nejméně mezi 14 až 10 °C.

Plně vyjasnit by se mohlo až v pátek. Meteorologové předpovídají jasnou až polojasnou oblohu, přeháňky jen ojediněle. Ráno se na některých místech mohou znovu vytvořit mlhy. Nejnižší noční teploty by měly být mezi 13 až 9 °C, naopak nejvyšší denní mezi 23 až 27 °C.

Nejhezčí počasí nás čeká během víkendu, kdy bude jasno až polojasno. Přeháňky mají být jen ojedinělé. Přes den se můžou teploty vyšplhat na 24 až 29 °C, v noci pak bude nejméně mezi 14 až 10 °C.

Tagy: