Plzeň obchází strach: Neznámý muž napadá ženy. Došlo i ke znásilnění, lidé se místu vyhýbají

Policie pátrá po muži, který měl napadnout dvě ženy.

Policisté v Plzni vyšetřují dva násilné útoky na ženy

Policisté v Plzni vyšetřují dva útoky na ženy, které se staly na stejném místě a takřka ve stejný čas. Zřejmě je má na svědomí i totožný pachatel. Ten ženy v pondělí přepadl v plzeňské aleji zvané Kilometrovka. První se dokázala ubránit, druhou agresor znásilnil. Policisté zveřejnili identikit a po nebezpečném muži pátrají. O pomoc žádají také veřejnost. Ženy z okolí se prý nyní místem bojí chodit.

Neznámý pachatel zaútočil na ženy v aleji, kterou lidé v Plzni používají jako zkratku z centra k zoologické zahradě. První incident se odehrál v pondělí před půl desátou večer, kdy muž v černé mikině přistoupil k mladé ženě a navrhl jí, jestli s ním nechce mít sex. „Muž ženu napadl a zranil ji v oblasti hlavy. Poté, co žena začala křičet, z místa utekl,“ řekla CNN Prima NEWS policejní mluvčí Iva Vršecká.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Z jediné bankovky udělal milion korun. Muže, který v Plzni oklamal bitcoinmat, hledá policie

Vyděšená žena stačila ještě předtím muže vší silou kousnout do prstu. Pak se v šoku dopotácela ke Kalikovskému mlýnu a zavolala na tísňovou linku 158. Policisté zalarmovali i posádku záchranářů. „Po příjezdu na místo události si od policie do péče převzala ženu, kterou na místě vyšetřila a následně transportovala do nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Uherek.

Žena policistům řekla, že agresor nebyl na místě sám. „Vyšlo najevo, že se muž mohl pohybovat v doprovodu ženy, která byla oblečená v červené bundě nebo mikině s kapucí,“ popsala Vršecká.

Druhý případ se stal ve stejné lokalitě jen o pár minut později. Napadenou měla být podle webu Krimi Plzeň cizinka z Norska. Ta druhý den na policejní služebně oznámila, že byla znásilněna.

Místní ženy se teď necítí bezpečně. „Každý den to se psy obcházíme. Dneska jsem prvně nešla. Je to hrozný, co se děje,“ řekla jedna z místních obyvatelek v anketě CNN Prima NEWS. „Každý den jsem tudy chodila z práce, ale teď už tudy chodit nebudu,“ dodala další.

„Žádáme veřejnost o pomoc při pátrání po muži zdánlivého stáří 20 až 25 let, který je zhruba 175 centimetrů vysoký, hubené postavy, má světlé krátce střižené vlasy a tvář bez vousů,“ sdělila Vršecká.

Na sobě měl tmavou bundu na zip, pod ní bílé triko bez nápisů a černé kalhoty. Pokud byste měli jakékoliv informace k těmto případům, ozvěte se na linku 158 nebo redakci Krimi Zpráv.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Surový útok v pražské restauraci. Cizinec napadl jednoho z hostů, nožem ho bodal do zad

Tagy: